Прочитај ми чланак

Скандал: Српски спорт трпи терор полиције тзв. Косова: „Забранили су нам и тренинг

0

Скандал без преседана! Фудбалски савез Косова и Метохије добио је допис полиције такозване државе Косово у ком се забрањује организација утакмица које нису под надзором Савеза самопрокламоване државе.

У поменутом документу истиче се да су строго забрањени догађаји које не организује Олимпијски комитет тзв. Косова, спортске федерације, као и клубови регистровани у систему непризнате државе, објавио је Спортски журнал.

Foto: Youtube

„Полиција нам је долазила у четвртак и запретила привођењем организатора и учесника. Забранили су нам чак и тренинге. Ово је највећи облик дискриминације. Обавеситли смо Фудбалски савез Србије о великом проблему, а наш кровни Савез обратиће се државним органима Републике Србије и поступићемо у складу са њиховим препорукама“, рекао је Игор Уљаревић, први човек ФС Косова и Метохије и додао:

„У складу са последњим дискриминаторским мерама до даљег смо одложили окружна такмичења. Не дозвољавају нам ни дечије утакмице“, револтиран је Уљаревић.

Подсетимо, забрана власти тзв. Косова о организацији мечева ФСС на територији Космета проузроковала је да Трепча, Мокра гора и Грацко своје мечеве у зонској лиги играју у централној Србији.

Тако Мокра гора своје мечеве игра у Новом Пазару, Грацко ривале дочекује у Куршумлији, док Митровчани играју у Баљевцу.