• Почетна
  • СПОРТ
  • ФУДБАЛ ВИШЕ НИЈЕ ФУДБАЛ: Шампион потплаћивао судије и куповао трофеје
Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ ВИШЕ НИЈЕ ФУДБАЛ: Шампион потплаћивао судије и куповао трофеје

0

Јеонбук из Јужне Кореје кажњен са 125.000 евра и девет бодова мање

14752435325865

Актуелном шампиону Јужне Кореје Јеонбуку одузето је данас чак девет бодова, а кажњен је и са 125.000 евра од стране дисциплинских органа тамошњег Фудбалског савеза због подмићиваја судија из 2013. године.

У мају ове године тужиоци су оптужили довјицу фудбалских судија да су узели по 5.000 евра од скаута овог клуба, како би судили у њихову корист. Скаут је у среду осуђен на шест месеци затовра због подмићивања, а током суђења изјавио је да су уплате биле личне природе и да нису имале за циљ утиацај на исход мечева.
„Одлучили смо да прихватимо казну и извинимо се навијачима за овај инцидент. Учинићемо све што је у нашој моћи да се слична ствар никада више не понови“, изјавио је портпарол Јеонбука.

Приликом изриуцања пресуде дисциплински органи су утврдили да руководство овог клуба није одговорно за подмићивање судија које је извршио скаут. Према информацијама из Јужне Кореје. Јеонбук би могао да буде избачен из лиге, али за сада нема потврде.

После 32 одиграна кола овај клуб је без пораза на врху тамошњег шампионата, а иако су му одузети бодови и даље има пет више од првог пратиоца Сеула. Иначе, због сумњи у намештање утакмица у Јужној Кореји, Фудбалски савез те земље је увео аутоматско бирање судија које обавља рачунар.