• Почетна
  • СПОРТ
  • ФУДБАЛ: Србин који жели да игра за репрезентацију Косова!
Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Србин који жели да игра за репрезентацију Косова!

0

sosic Srbin koji želi da igra za reprezentaciju Kosova

– Најбоље је што сви разумемо фудбалски језик, који је универзалан. Једног дана, кад се ствари буду слегле, играо бих за Косово, зашто да не – причао је деветнаестогодишњи Александар Шошић за лист приштински „Зери“ док му се, како је новинар овог листа забележио, отац нервирао што даје интервју шиптарском листу …

Веома занимљива прича стиже из Гњилана. Дневник „Зери“ пронашао је Србина који би једног дана обукао дрес репрезентације Косова.

Реч је о деветнаестогодишњем Александру Шошићу, становнику Косомета, који тренутно игра за тим Дрите из Гњилана и спреман је да се активира у окупаторској шиптарској Суперлиги Косова.

– Имао сам неколико понуда из Србије, али ја сам са Космета и није ми се напуштала породица. Одлично сам прихваћен у новом клубу, иако на почетку нисам знао језик. Ипак, неки саиграчи су знали српски, па су ме мало научили албанских речи, тако да данас комуницирамо.

– Најбоље је што сви разумемо фудбалски језик, који је универзалан. Једног дана, кад се ствари буду слегле, играо бих за Косово, зашто да не – причао је Шошић за Зери док му се, како је новинар овог листа забележио, отац нервирао што даје интервју приштинском листу.

Клуб у срцу – Партизан, а играо у подмлатку Црвене звезде

Као што се зна, Партизан из Београда је у срцима многих људи са Балкана. Српска гигант је заузео место иу срцу Александра Шошића.

„Не познајем албанске фудбалере са Космета, али сам много чуо о Фадилу Вокрри, који је играо за Партизан, а ја сам навијач ове екипе. И за Џеватом Преказијем сам такође много слушао. Но, познајем добро албанске фудбалере који играју у другим земљама, као Ксхердан Шаћири, Гранит Ксхака, Валон Бехрами и др“, рекао је Шошић који је био део тима младих нараштаја Динама из Врања и Црвене Звезде.

(info-ks)