Прочитај ми чланак

Захарова: Шта амерички председник има са тзв. Косовом?

0

Портпарол руског Министарства спољних послова је подсетила да Београд никада није признао независност своје јужне покрајине

Портпарол Министарства спољних послова Марија Захарова питала је власти САД када су се одржали билатерални преговори о признавању тзв. Косова као независног од Србије.

„А шта амерички председник има са Косовом? Да ли можете да нас подсетите када су се то завршили ‘билатерални директни преговори’ између две стране? Наравно да не можете. Зато што није било преговора између Београда и Приштине који су се завршили признавањем независности ове покрајине, нити је било легитимног референдума на самом Косову„, написала је Захарова на свом телеграм каналу.

Подсећања ради, раније је портпарол америчког Савета за националну безбедност Адријан Вотсон изјавио да председник Џозеф Бајден „одлучно подржава решење о две државе“ и да је то чинио током своје каријере. 

Према Вотсоновим речима, Бајден сматра да палестинску државу треба створити директним преговорима између двеју страна, а не једностраним признањем.

Она је напоменула да је уместо тога дошло до „параде“ једностраних, нелегитимних признања наводне независности.

„Бесплатан курс америчке историје за Савет за националну безбедност САД“, додала је Захарова.