Прочитај ми чланак

ФСС: Жалићемо се ФИФА, УЕФА и Бајерну због Шаћирија!

0

saciri(Вести)

Предсесник Томислав Караџић осуђује фудбалера Бајерна који је освајање Лиге шампиона славио са заставом такозване државе Косово.

Фудбалски савез Србије данас ће послати жалбу органима Европске фудбалске федерације (УЕФА) због тога што је дозволила фудбалеру Бајерна Џердану Шаћирију да приликом доделе медаља и примопредаје пехара Лиге шампиона носи заставу непризнате државе Косово.

Репрезентативац Швајцарске родом из Гњилана није нашао своје место у постави Бајерна у великом финалу, али је своју улогу одиграо након меча. Шаћири је искористио неопрезност официјелних лица на Вемблију и најзначајнији фудбалски догађај претворио у политичку промоцију такозване државе Косово.

Шаћири је пред огромним аудиторијумом на леђима носио спојене заставе Косова и Швајцарске, имајући у виду да је рођен у Гњилану, али се још као дете преселио у Швајцарску. Професионалну каријеру је почео у Базелу, у клубу у коме је прошао све млађе селекције, а прошлог лета је као велика звезда швајцарске лиге прешао у редове Бајерна.

„Сви смо били затечени када смо видели да је Шаћири спремио заставу. Не знам како су му дозволили да је изнесе, али знам сигурно да тако нешто нема право, и да се ова врста политичких промоција коси са статутима УЕФА. Косово је непризната држава и од стране Уједињених нација и од стране ФИФА, тако да на ово гледамо као на велики пропуст организатора. Убеђен сам да је у питању лични чин који чак нема везе ни са привременим фудбалским органима на Косову. Ми ћемо данас упутити жалбу и на адресу УЕФА и ФИФА, али и на адресу Бајерна, јер сматрамо да су и они морали да реагују и спрече Шаћирија“, јасан је Караџић у разговору за Наше новине.