Прочитај ми чланак

ЕВРОЛИГА: Шамарчина Макабију, сад знају ко је Звезда!

0

Кошаркаши Црвене звезде мт:с очитали су вечерас лекцију шестоструком прваку Европе и после три године на најбољи могући начин одговорили навијачима израелског клуба на провокацију која није заборављена.

Евролигашки сусрет 12. кола у дворани „Aлександар Николић“ претворио се у кошаркашку рапсодију у којој је актуелни шампион Србије и регионалне лиге очитао лекцију шестоструком прваку Европе.

Црвена звезда мт:с прекинула је серију пораза у елитном кошаркашком такмичењу убедљивим тријумфом над Макабијем из Тел Aвива који је у дворани на Карабурми савладан резултатом 83:58 (19:14, 23:10, 18:7, 18:16).

Само у уводним минутима меча могло се говорити о учинку два тима, пошто је Црвена звезда мт:с на крилима Нејта Волтерса анулирала минимални резултатски заостатак за Макабијем и тако практично започела вече за памћење.

Ношени подршком „Делија“ изабраници Дејана Радоњића праве серију 8:0 после чега је на терену постојала само једна екипа све до завршнице трећег периода у којем је Макаби коначно почео да даје знаке живота.

Друга четвртина и први део трећег квартала посведочили су о квалитету екипе Црвене звезде мт:с која је противника за тих 15 минута игре лимитирала на 14 поена, а притом је решетала из свих оружја па је само Марко Гудурић од играча који су до тог момента улазили на паркет остао без поентерског учинка што се променило до краја сусрета.

Огњен Кузмић и Марко Симоновић наставили су тамо где је Нејт Волтерс стао у првој четвртини, а у завршници другог квартала „Пионир“ је прокључао после неколико сјајних потеза Бранка Лазића који је на обе стране терена остављао срце.

Растављање Макабија на просте чиниоце настављено је на старту треће четвртине и трајало је све до 26. минута утакмице када је Звезда стигла до максималне предности од 31 поена (59:28).

Тек након тога Макаби успева да погоди три узастопне тројке и да смањи разлику на мање од тридесет поена, а свакако да је томе допринела и чињеница да су изабраници Дејана Радоњића успорили ритам и пребацили у нижи степен преноса.

Последња четвртина представљала је отаљавање посла али су и тај део меча кошаркаши Црвене звезде мт:с одрадили на довољно добар начин, а шансу је у последња три минута добио и Огњен Добрић који је на гостовању Фенербахчеу зарадио вечерашње минуте.

Вечерашњом победом над Макабијем црвено-бели су стигли до петог тријумфа у Евролиги, првог у дворани „Aлександар Николић“ у текућој сезони, а уједно су њиме прекинули серију од три везана пораза и направили сјајну увертиру за мечеве са Олимпијакосом, Реал Мадридом и ЦСКA Москвом.

Након кошаркашке рапсодије у Београду слободно можемо да кажемо да је Звезда после три године послала одговор навијачима Макабија који су 24. октобра 2013. годне развили сраман транспарент пред дуел са црвено-белима.