• Почетна
  • СПОРТ
  • ЕЛ: Дванаест „дивова“ и осам хиљада Делија руше руске милионе
Прочитај ми чланак

ЕЛ: Дванаест „дивова“ и осам хиљада Делија руше руске милионе

0
Мајк Цирбеш

Мајк Цирбеш

После синоћне победе Реал Мадрида над Фенербахчеом ситуација у групи А је све замршенија. Колико-толико могла би да је одмрси Црвена звезда ако би у “паклу” Пионира пре осам хиљада Делија савладала пребогати руски Химки.

Задатак је тежак поготово ако се зна да су Руси у првом мечу у Москви славили са 91:53. Руку на срце Звезда је сада у далеко бољој форми, а на паркету ће имати и велико појачање, реч је о повратнику Маркусу Вилијамсу. Све то даје наду звездашима да би чета Дејана Радоњића после Реала у “храму кошарке” могла да сруши и Химки.

„Мислило се да је немогуће победити Реал, али то смо урадили. Мислим да је у овом тренутку Химки квалитетнији од Реала. Када погледамо све параметре, реално је да нас Химки добије, али чека их сјајан амбијент у Пиониру. Надамо се да можемо да урадимо још једну добру ствар“, истакао је стратег црвено-белих пред дуел са Русима.

Химки је у нешто лошијој форми, пошто је на последњих шест утакмица четири изгубио. Пораз од Црвене звезде би закомпликовао ситуацију Московљанима, али они верују у тријумф. Истина тежи него у Москви, али верују.

„Навијачи Звезде су гласни, дају велику подршку тиму и то све додатно отежава. Најважнија прича када разговарамо о Звезди су увек – навијачи. Када имате такву подршку какву имају црвено – бели тешко да пред њима можете да играте лоше“, истакао је првотимац руског тима Зоран Драгић.

У А групи данас се од 20.45 састају Стразбур и Бајерн Минхен.

Извор: hotsport