Прочитај ми чланак

ДК: Белгија смањила на 2-1

0

Дејвис куп репрезентација Србије има прилику да већ обезбеди пласман у 2. коло Светске групе. Србија у дублу води са 2-1 у сетовима (6:4, 6:4, 5:7).

У петак је Троицки победио Гофана иако је губио са 2-0 у сетовима, а потом је Ђоковић лако изашао на крај са Оливијеом Рохусом.

Текстуални пренос пратите на нашем сајту.

Српски дубл био је сигуран на свој сервис, а већ у четвртом гему Зимоњић и Троицки имали су шансу да направе брејк, Међутим, белгијски пар анулирао је једну брејк лопту и изједначио на 2:2.

Прве проблеме на свој сервис српски дубл имао је у деветом гему, када су Бемелманс и Дарсис стигли до брејк лопте. Међутим, Зимоњић је сјајно одсервирао и Србија је убрзо повела са 5:4.

Одличним ритернима Зимоњића, уз једну прецизну скраћену бекхенд дијагоналу, Србија је стигла до три везане сет лопте. Белгијанци су све три спасли, али после снажног форхенда Зимоњића наш дубл је створио и четврту сет лопту. Овога пута Бемелманс није издржао притисак и одсервирао је дуплу грешку – 6:4 за Србију.

У истом ритму наши су наставили и почетком другог сета, већ у четвртом гему стигли су до две везане две брејк шансе и реализовали су већ прву за вођство од 3:1. Поново је брејк направљен на сервис Бемелманса.

Чинило се да Србија сигурно корача ка вођству од 2-0 у сетовима, али су Дарсис и Бемелманс бриљантно одиграли седми гем и уз мало среће су вратили брејк – 4:3.

Брејк је пробудио белгијску публику, Дарсис и Бемелманс заиграли су нешто боље и чинило се да нас чека неизвесна завршница другог сета. При вођству Србије од 5:4 Белгија је водила са 40:15, али је наш дубл узео четири поена у низу и освојио и други сет – 6:4.

И у трећем сету Србија је прва стигла до шансе за брејк, али су је у шестом гему Белгијанци неутралисали. Мало је недостајало да се понови сценарио из претходна два сета када је Србија правила кључне брејкове у десетом гему – имали су наши меч лопту, али је лоптица после Зимоњићевог волеја завршила у мрежи.

То је променило стање на терену и Белгијанци су у наредном гему направили први брејк на мечу, иако је српски дубл до тог гема у трећм сету изгубио само четири поена на свој сервис.

Домаће је брејк додатно мотивисао и без проблема су на сервис Дарсиса освојили трећи сет, 7:5.

 

(Б92, СО)