Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ РАЗНЕО НАДАЛА У МЕЛБУРНУ Историја је исписана, Новак освојио седму титулу!

0

Новак Ђоковић је апсолутни краљ Мелбурна! Наш ас је у финалу очитао лекцију Рафаелу Надалу и у три сета га убедљиво победио - 6:3, 6:2, 6:3, за рекордну седму титулу на Аустралијан опену.

Овим пехаром, први рекет света је избио на водећу позицију вечне листе овајача „Ози опена“, испред Роџера Федерера и Роја Емерсона.

Ноле је почео ово финале заиста као из снова. Не само што је убедљиво искористио уводни гем на свој сервис, не дозволивши противнику ниједан поен, већ је убрзо успео и да „брејкне“ Шпанца.

Тек на средини трећег гема, Рафа је дошао до другог поена на сусрету, а изгледало је као да нема одговор на страшне ритерне нашег аса који је хируршки прецизно слао готово сваку лоптицу са основне линије.

Тако је умало дошло и до брејка при 3:0, али, као што би рекао наш народ, „било би много“… Смањио је „бик са Мајорке“, али је убрзо доживео девети винер од најбољег на свету и нових -3.

Поени нису дуго трајали, најдужи је имао 21 размену, а „Род Лејвер арена“ је одушевљено посматрала мајсторије двојице најбољих, док је један ишао ка освајању сета.

Трудио се својски Надал, трчао по читавом терену, додуше није био ни Новак далеко од тога јер је на моменте био на великим мукама, али оно најважније, припао му је са 6:3 уводни сет.

Нада међу шпанским навијачима је била нешто већа када се завршила та борба од девет гемова, јер су прижељкивали много боље издање свог миљеника, до ког је дошло само до 2:2, када је кренуо суноврат.

Један, два, три, четири! Директ, кроше, кроше, па опет директ за убедљивих 6:2 и 2:0 у сетовима. Ђоковић је играо невероватан тенис, нешто што нисмо видели веома дуго.

Рафаел је био непријатно изненађен, па и поред свих мука је након сата и 45 минута игре при 3:2 за Новака успео да дође до прве брејк прилике коју је умало искористио.

Ноле је преокренуо и тако сломио отпор и дух ривалу, што је наговестило да ће доћи до потпуно неочекиваног исхода у Мелбурну.

Иако је Шпанац смањио на 4:3, догодило се оно неминовно, историјски и заиста несвакидашње.

Ђоковић је освојио седму титулу у Мелбурну, попео се на прво место вечне листе освајача изнад Роџера Федерера и Роја Емерсона.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!