Прочитај ми чланак

Ђоковић преко Раонића у полуфиналу! ( ток меча )

0

France Tennis French Open

Новак Ђоковић пласирао се у четврто узастопно полуфинале Ролан Гароса победивши Милоша Раонића са 7:5, 7:6(5), 6:4.

Српски тенисер одиграо је скоро савршен меч против високог Канађанина пореклом из Црне Горе и прошао је у укупно шесто полуфинале у Паризу.

Ђоковић је био стрпљив у дуелу са једним од најбољих сервера света, сачекао је и искористио своје прилике у прва два сета, а онда је у трећем завршио посао.

Српски тенисер је тако обезбедио 22. полуфинале на Грен слем турнирима, а у борби за финале очекује га још један одличан сервер – Ернестс Гулбис. Летонац је у другом четвртфиналу изненадио Томаша Бердиха са 6:3, 6:2, 6:4.

Да је ово био меч високог квалитета показује и статистика на крају. Ђоковић је уз 37 винера имао И 19 неизнуђених грешака, док је Раонић уз 49 винера (21 ас) имао 39 грешака.

France Tennis French Open

Ток меча:

Меч је почео као што се и очекивало. Снажним сервисима Раонића који је лако добио уводни гем. У четвртом гему Новак је стигао до 40:40 на сервис Канађанина, али висе од тога није могао – 2:2.

У шестом гему Новак је стигао и до прве брејк лопте, али уследио је моћан сервис Раонића, а потом и форхенд, па је Канађанин успео да изједначи на 3:3. Већ у наредном гему Раонић је стигао до брејк лопте, али је направио јефтину грешку слајс бекхендом и Новак је повео са 4:3.

France Tennis French Open

Новак је у првом делу првог сета био миран, али се у десетом гему изнервирао. Успео је да се избори за нови брејк лопту, у овом случају и сет лопту, али Раонић је погодио линију из сервиса и Новак је показао прве знаке нервозе – 5:5. Нервоза је утицала да Ђоковић већ у наредном гему поклони неолико поена ривалу, али је успео да се смири на време и поведе са 6:5.

У 12. гему Раонић је први вођству 30:0 направио две двоструке сервис грешке, а Новак је тај поклон оберучке прихватио. Одиграо је два изузетно квалитетна поена и успео је да добије први сет пре тај брејка – 7:5.

У другом сету сервери су били још успешнији него у првом. Није било ниједне брејк шансе у сету, а најбољу прилику имао је Ђоковић у 12. гему. При резултату 30:30 српски тенисер је имао одличну прилику, али је промашио пасинг и Раонић је изборио тај-брејк.

У 13. гему Ђоковић је први стигао до мини-брејка. У седмом поену одиграо је фантастичну паралелу из бехенда, али Раонић је одмах узварио и изједначио на 4:4. Ипак, Ђоковић је успео да направи још један мини-брејк и добије неизвестан први сет са 7:5 у тај-брејку.

APTOPIX France Tennis French Open

Почетак трећег сета донео је и други брејк на мечу. Ђоковић се додатно опустио и то се одмах приметило. Изборио се за три везане брејк шансе које није искористио, али јесте четврту и одмах је дошао до предности у трећем сету.

Није се ту зауставио српски тенисер. Лагано је добио други гем, а онда је у трећем направио још један брејк и већ тада практично оверио победу. Новак је у осмом гему иамо пад концентрације. Раонић је направио брејк и потом смањио на 5:4, али у десетом гему српски тенисер се уозбиљио и лако је одсервирао за тријумф.

( Б92 )