Прочитај ми чланак

Ђоковић одолео Мајеру

0

tenis-novak-djokovic_vimbldon

Новак Ђоковић је на Катарском опену у Дохи одолео снажној игри Аргентинца Леонарда Мајера и отишао корак даље у односу на прошлу годину када само овде није стигао до финала.

Светски број 1 се синоћ пласирао у полуфинале надигравши 35. тенисера света са 6:3, 7:5, иако је ривал имао брејк предности скоро цео други сет и сервирао на 5:4.

Ђоковић ће данас играти са победником синоћњег дуела Томаша Бердиха (Чешка) и Кајла Едмунда (ВБ).

Пре меча с Бразилцем Ђоковић је говорио о одустајању Јанка Типсаревића од учешћа на Аустралијском опену.

– Чуо сам за ту вест, мада се нисам чуо са њим – каже Ноле. – Стварно, колико пута смо причали о Јанку и његовим повредама и околностима са којима је морао да се суочи. Нажалост, незгоде су га на неки начин пореметиле, већ две и по године практично не може да одигра један нормалан меч а да не осећа бол.

Били су често у контакту током 2015.

– Причали смо доста када смо прошле године играли дубл у Канади. Одиграо је четири меча са мном, било ми је драго што је био на терену али ниједан меч није одиграо без болова. Било је довољно да чучне и да га заболи.

Није Ђоковићу лако због овакве ситуације.

– Јанко је мој велики пријатељ, стало ми је да оздрави и врати се на турнире. Искрено се надам да ће све ово што му се догађа имати што мање последица и да ће се вратити на „тур” да игра без болова. То је његова једина жеља, а да онда види колико може.

Још један српски тенисер кубури са здравственим невољама мада много мање од Типсаревића.

– Крајиновић, на жалост, опет има проблеме са повредама и још не зна да ли ће играти Аустралијски опен. Имао је у каријери доста невоља, операције на рамену. Са 18 година је био у првих 170 на свету, после је због повреда стагнирао и регресирао уместо да напредује.

Филип Крајиновић се у међувремену опоравио и сада поново крчи пут ка врху.

– Последњих петнаестак месеци је пронашао себе на терену и ван њега, нашао је ту страст ка тенису. Доста смо причали, покушавао сам да му пријатељски помогнем. Он је изузетно фин момак који има много талента, али и он је свестан да таленат данас не значи много – истакао је Ђоковић, а последње вести говоре да ће Крајиновић највероватније ипак играти у Мелбурну.

Извор: Политика