Прочитај ми чланак

Дивац хтео кући, лекари му нису дали

0

vlade-divac(Курир)
Легендарни кошаркаш и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац затражио је да буде пуштен из Клиничког центра на сопствену одговорност, али су га лекари ипак задржали на додатном посматрању! Према сазнањима Курира, здравствено стање првог човека ОКС није тешко.

– Ситуација уопште није алармантна, како је то представљено у медијима претходних дана. Истина је да је требало да буде пуштен из болнице, али не на препоруку доктора, већ зато што је он то захтевао на сопствену одговорност. Међутим, доктори су ипак одлучили да га задрже под лекарским надзором за време обављања неких детаљнијих анализа.
Дивцу се здравствено стање погоршало пре недељу дана, кад је примљен у Клинички центар због проблема са чиром на дванаестопалачном цреву.

У међувремену су се појавиле информације да се спрема за одлазак кући, али је чувени српски кошаркаш задржан на посматрању и не зна се када ће бити у могућности да се врати обављању функције председника Олимпијског комитета.

Ристић: Боље је!

Директор Клиничког центра Србије доктор Миљко Ристић рекао је Куриру да је стање Влада Дивца, након погоршања, опет стабилно и да се нада да ће у наредних десет дана моћи да напишу отпусну листу председнику ОКС.
– Дивац је пуштен са интензивне неге и враћен у собу у којој је био пре него што му се стање погоршало. За његов здравствени проблем је карактеристично да стање иде горе-доле, али се сви надамо да ће за десетак дана бити пуштен кући. Оваква врста проблема не завршава се операцијом – казао је Ристић.

Супруга: пријатељи уз њега

Супруга прослављеног спортисте Снежана Дивац рекла је да је Владе добро и да ће ускоро изаћи из болнице.
– Имао је унутрашње крварење. Срце му је добро, добио је трансфузију и осећа се добро. Изаћи ће ускоро. Шта нас је све снашло током живота у Србији, није ни чудо што се све ово десило. Мој супруг добија речи подршке од пријатеља и људи широм света који га цене и поштују – открила је Снежана у изјави за телевизију Хај уан ХД.