Прочитај ми чланак

БРАВО ИВАНА! Национални рекорд, светски скок године и прво место Дијамантске лиге!

0

ivana spanovic_ff

Ивана Шпановић је на митингу Дијамантске лиге у Јуџину направила је још један велики корак у каријери, скоком од 6,88 метара за национални рекорд, најбољи светски резултат ове године и прво место у укупном поретку Дијамантске лиге.

Српска рекордерка имала је одличну серију скокова – 6.77м, 6.75м и 6.62м, да би у четвртој поставила национални рекорд са 6,86, у том тренутку довољан за треће место. Затим је уследио скок од 6.77 и таман када се чинило да ће Дарија Клишина доћи до победе захваљујући скоку од 6.88м, Шпановићева је у последњом покушају преузела вођство и победила са новим националним рекордом и резултатом 6,88м.

Одличне скокове имале су и актуелна светска шампионка на отвореном Бритни Рис, дворанска Елоиз Лесуер, али оне и Дарија Клишина нису успеле да надмаше Ивану.

„Права мала драма на залетишту скока удаљ и то у свакој секунди, ето тако бих описала вечерашњи митинг, посебно такмичење и посебно драга победа. Борила сам се до самог краја, веровала да могу боље и ето најбољи резултат у каријери остварила сам у последњој серији. Честитам свим девојкама и са нестрпљењем очекујем следећи сусрет“, рекла је Ивана после надметања.

После митинга у Шангају и Јуџину Ивана је прва са шест бодова, а следеће такмичење очекује је у Ослу 11. јуна. Иза ње су Блесинг Окагбаре из Нигерије са четири бода и Дарија Клишина са два.

(Блиц)