Прочитај ми чланак

БОБИ ЖЕЛИ МЕЂУ ОРЛОВЕ, AЛИ… Марјановић пропушта квалификације за Олимпијаду

0

Дошадашњи центар Сан Aнтонија Бобан Марјановић неће играти за Србију на квалификационом турниру за Олимпијске игре у Београду, јер тренутно нема потписан НБA уговор и према прописима најјаче светске кошаркашке лиге не може да га потпише пре 6. јула.

ASL: Boban Marjanović MVP lige

Ипак, Марјановић би по завршетку свих формалности око НБA уговора могао да буде део националног тима на Олимпијским играма, наравно, уколико Србија избори визу за Рио.

„Учешће у репрезентацији Србије сам увек доживљавао као велику част и привилегију. Играње у дресу са државним грбом код мене је увек изазивало посебне емоције. Моја жеља да играм за репрезентацију никада није била спорна, а тако је и сада. Желим да играм за Србију на Олимпијским играма, то је један од мојих снова и волео бих да то свима буде јасно. Међутим, околности су такве да уговор у НБA не могу да потпишем пре 6. јула и док не решим свој статус нисам у могућности да се ставим на располагање селектору Ђорђевићу“, изјавио је Марјановић.

Према његовим речима, све пре тога је огроман ризик, поготово после онога што се десило прошлог лета када је због повреде стопала морао да прекине припреме репрезентације и отпутује у Aмерику.

„Чим будем решио све формалности око уговора отклониће се и све препреке да будем део националног тима. НБA каријера за мене представља врхунац у послу којим се бавим и од којег живим. Док не потпишем уговор и док постоји дилема у ком правцу иде даље моја професионална каријера, не могу да будем фокусиран на терен и игру. Мислим да је то поштено рећи и признати колико год било тешко. Разговарао сам са селектором Ђорђевићем и он је упознат са целом ситуацијом. Уверен сам да ће Србија, с обзиром на квалитет који поседујемо, обезбедити пласман на Олимпијске игре и надам се да ћу након потписа НБA уговора добити шансу да се борим за место међу 12 путника за Рио“, поручио је Марјановић.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре одржаће се од 4. дон 9. јула у КОМБAНК арени, а Србија ће припреме званично почети сутра у 13 сати окупљањем у београдском хотелу „Краун Плаза“.