Прочитај ми чланак

Ана победила Јелену на АО

0

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије, пошто је у мечу трећег кола победила Јелену Јанковић резултатом 7:5, 6:3.

За друго четвртфинале једног грен слем турнира после тријумфа на Ролан Гаросу 2008. године, Ана ће играти против четврте тенисерке света Пољакиње Агњешке Радвањске.

Њих две до сада су се састајале седам пута и Пољакиња води 4:3. Ивановић је добила прва три меча, последњи 2008, а наредна четири је изгубила.

До осме победе у 12. међусобном дуелу против сународнице, Ивановић је дошла лакше него што је могло да се очекује, делимичмо и због Јеленине повреде стомачних мишића.

Ивановић је одлично почела меч и после проблема у свом првом сервис гему, када је спасила чак четири брејк лопте, успела је да направи два брејка и поведе 5:2. Тада је необјашњиво пала у игри и дозволила Јелени да врати оба брејка и изједначи на 5:5.

У тим тренуцима Ана је деловала веома несигурно и нервозно, па је изгубила чак 12 поена заредом, али Јанковић то није искористлла, јер је у 11. гему трећи пут изгубила свој сервис, а потом је Ивановић, уз доста проблема и спасавања једног брејк поена, ипак завршила сет на свој сервис.

Други сет протекао је у потпуној доминацији Ивановић, која је у трећем гему направла нови брејк и ту предност до краја није испуштала.

Ана је, као у већини мечева, имала више винера (28-17), а направила је само две неизнуђене грешке више од Јелене (21-19) и то је било пресудно за исход меча.

Пласманом у осмину финала Ивановић је одбранила бодове од прошле године, када је испала у осмини финала. Јанковић је лане у Мелбурну такође стигла до осмине финала, па ће сада изгубити бодове и пашће на 25. место WТА листе.

– Срећна сам што сам прошла даље, јер је ово био изузетно тежак меч. У ствари, од почетка до краја дуела нисам имала ни тренутак опуштања. Морала сам да се борим за сваки поен – рекла је Ивановић.

Она је напоменула да је задовољна јер је испоштовала зацртани план игре.

– Циљ ми је био да играм фокусирано и у томе сам успела – оценила је Ивановићева која се у осмини финала састаје са Пољакињом Агњешком Радванском.

 

(ФоНет)