Прочитај ми чланак

Американци: У Звезди због „делија” и титуле

0

Čarls Dženkins i Blejk Šilb

(Танјуг)

Нови кошаркаши Црвене звезде Чарлс Џенкинс и Блејк Шилб рекли су да су се за овај клуб определили због великог броја навијача, традиције и високих амбиција.

„Веома сам узбуђен што сам овде. Радујем се новом почетку у Београду и чињеници да ћу бити део сјајног тима. Пре свега ме је привукла сјајна атмосфера у којој игра Звезда, једна од првих ствари коју сам видео су навијачи“, рекао је Џенкинс на изузетно посећеној конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Он је додао да не зна много о Србији и српској кошарци, али да верује како ће за неколико месеци добро упознати овдашњу кошарку, историју и традицију.

За разлику од Џенкинса, који је у Звезду стигао из НБА лигаша Филаделфије, Шилб је знатно искуснији када је у питану играње у Европи, јер је шест сезона провео на Старом континенту, а последње три у француском Шалону.

„Знам доста тога о традицији Звезде, драго ми је да сам постао део овог клуба и што ћу имати прилику да играм са одличним кошаркашима. Са Звездиним навијачима сам се срео још док сам играо за чешки Нимбурк“, истакао је Шилб.

Према његовим речима доста тога је чуо о ривалству између Звезде и Партизана, као и о људима у Србији, који су пријатељски настројени.

Звезда је у овом прелазном року ангажовала и Бобана Марјановића и Словенца Јаку Блажича.