Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ СТИГЛИ У БЕОГРАД: Лепе налепнице свуда по граду, имају улазнице! (ФОТО)

0

albanci u beogradu 06_n

Албанци су објавили фотографију на својој Фејсбук страници где су залепили налепницу на један аутомобил београдских регистрација. Прошетали и кроз главну улицу у Београду. и поставили налепница и у Кнезу…

albanska nalepnica 3_n
Албанци су се чак похвалили и улазницом за источну трибину стадиона Партизан!

ulaznica za fudbalsku utakmica 30_n
Алберт Брусница, представник навијача „грудвица“ из Приштине, изјавио је за Радио Слободна Европа да су навијачи Албаније упркос чињеници да им је забрањен улазак у Србију ипак дошли до Београда.

„Један број навијача је већ отпутовао у Београд да подржи албанску фудбалску репрезентацију. Неки наши чланови су већ стигли у Београд. Ми смо првобитно планирали да иде нас 300, али сада ће ићи само права група људи. Биће нас око 100. Они (Срби) су најавили да не постоји начин да уђемо, али је јуче ушло неколико наших људи и они су већ у Београду. Ми се крећемо мало по мало и освајамо град.“

Фото: Драган Удовичић

Фото: Драган Удовичић

ПРОВОКАЦИЈЕ: Албанци хтели да уведу навијаче!

Затурили 1.100 улазница: „Понели смо их. У торбама су. Вратићемо их“, неуверљиво су говорили гости из Тиране представницима ФС Србије на аеродрому „Никола Тесла“.

Представници Фудбалског савеза Србије, одмах по доласку албанске делегације у Београд, затражили су повраћај улазница које су им проследили за њихове навијаче. Реч је о контингенту од 1.100 карата, које су још раније добили из Београда.

Албанци су деловали изненађени тим захтевом.

ДОЛАЗИ ВИШЕ ОД 200 АЛБАНАЦА

– Навијачи Албаније биће на стадиону Партизана.
Неки су већ ушли у Србију. Данас креће још нас 100. Имамо и план Б за српску полицију, али о томе не могу да причам – изјавио је за косовске медије Алберт Кастрати, вођа Плисата из Приштине.

– Па добро. Ту су у торбама, вратићемо. Шта, треба одмах?! – неуверљиво су причали гости из Тиране.

Тек по доласку у хотел, улазнице су предате овлашћеним особама из Савеза. На српском језику преговарали су Игор Јанковић испред ФСС и портпарол албанског савеза. Извор Курира близак ФСС каже да је у последњем моменту избегнут скандал који је лако могао да заврши пред органима УЕФА.

– Све је завршено у најбоље реду. Имали смо информације да планирају да један део карата поделе становницима Косова и Метохије, али брзо су схватили да је та идеја суманута – каже наш саговорник.

Тиме је и дефинитивно постало јасно да ће вечерас у Хумској бити само српски навијачи. Албанци могу да рачунају на 20 пријатеља савеза, који ће бити смештени у свечаној ложи. Такође, на стадиону ће бити и 18 албанских новинара и шест фото-репортера.

 

УКЉУЧИ КАМЕРУ, АКО НАС НАПАДНУ!

– Шта је ово, па зар Путин не долази у четвртак? – отело се јуче око 12 часова једном путнику кад је видео призор на аеродрому „Никола Тесла“. Највиши степен безбедности јуче је владао на аеродрому и траси којом се кретао аутобус с фудбалерима Албаније. Дуж читавог ауто-пута стајали су полицајци, а на месту слетања авиона било је утврђење.

Припадници ПТЈ Србије, наоружани до зуба, побринули су се да се гости осећају потпуно безбедно. Мада, Албанци су изгледа и хтели да буду нападнути (?!). Тако је сниматељ који је дошао са албанском експедицијом све време морао да држи укључену камеру за случају да дође до инцидента.

Кад је кренуо аутобус са играчима и стручним штабом, сниматељ се сместио у аутомобил који их је пратио и снимао комплетан пут! Све је прошло без и најмање проблема – на срећу и понос Србије, а изгледа на жалост Албанаца.

(butasport.rs, Курир)