• Почетна
  • СПОРТ
  • Цигански кутак 28.08.2012 Звезди у Бордоу подршка од 1.000 Делија
Прочитај ми чланак

Цигански кутак 28.08.2012 Звезди у Бордоу подршка од 1.000 Делија

0

Црвено-бели ће имати снажну подршку са трибина у Бордоу, јер се очекује да на стадиону „Шабан Делма” буде најмање 1.000 навијача Звезде.
– Из Београда је кренуло десет аутобуса, а према реципроцитету, очекујемо да буде укупно 1.000 наших навијача на стадиону – истакао је клупски портпарол Марко Николовски.

 

 

 

 

Василијевић: Испунићемо Јанковићеве жеље
Функционер црвено–белих Горан Василијевић рекао је да је долазак Мудринског испуњење прве жеље тренера Јанковића и најавио још појачања до краја прелазног рока:

– Разговарали смо са тренером Јанковићем и потрудућемо се да испунимо све његове жеље. Једна од њих је долазак Ненада Милијаша, преговори трају већ дуже време. Њеогова жеља је да дође и чекамо одлуку Вулверхемптона.

 

 

 

Мудрински: Звезда је била моја једина жеља
Млади репрезентативац Србије Огњен Мудрински потписао је четворогодишњи уговор са Црвеном зведом и постао прво појачање од како је у клуб стигао нови тренер Александар Јанковић.

– Пресрећан сам, оставрио ми се дечачки сан, јер је Звезда клуб који волим и за који навијам. На мени је да се добрим радом изборим за место у тиму и головима одужим Звезди – рекао је нападач на званичној промоцији на Маракани.

Досадашњи центарфор Јагодине казао је да, што се њега тиче, није постојала могућност преласка у Партизан, иако се та информација појавила и на званичном сајту његовог претходног клуба.

– Не знам с ким је Јагодина ступила у контакт, не знам ништа о Партизану ни о понудама из Норвешке, моја једина жеља је била Звезда и срећан сам што се остварила.

Мудрински је рекао да је свакако олакшавајћа околност што ће у Црвеној звезди играти са колегама из младе репрезентације и сарађивати са селектором који га је уврстио у национални тим.

– Наравно да ће ми бити много лакше јер познајем већину саиграча, упознат сам са радом тренера Јанковицвха и надам се да ће ме екипа на најбољи начин прихватити.

Мудрински је задужио црвено–бели дрес са бројем 91.

Он је додао да су му идоли Дарко Панчев, Николоа Жигић и Марко Пантелић и да је срећан што је кренуо њиховим стопама.

 

Јанковић: Многи нас прежалили и пре првог меча
Тренер Црвене звезде Александар Јанковић рекао је на конференцији за медије да његов тим у реванш мечу плеј–офа за пласман у Лигу Европе против Бордоа очекује велика утакмица против ривала који је јачи у сваком погледу, али да нема разлога за страх и да се нада најбољем:

– Ретке су утакмице у историји Црвене звезде у којима није било императива победе. Још уочи првог меча сви су нас прежалили, ретки су они који су веровали у позитиван резултат на Маракани, али нас не интересује мишљење других и мирно идемо у Француску. Не претимо, али желимо да урадимо исто оно што смо урадили у већем делу првог меча.

Он је додао да ће без обзира на исход реванш меча са Бордоом, најважније бити да се играчи после утакмице погледају у очи и да не могу ништа једни другима да замере:

– Чека нас велика утакмица, која мотивише сваког од нас и уверен сам да ће сви играчи, па и они који тренутно имају лакше повреде, учинити све да је не пропусте. Бордо је свакако фаворит или благи фаворит, а ми смо мањи аутсајдери него што смо били уочи првог меча. Они су додатно опасни на свом терену, али и ми смо победом у Новом Пазару подигли самопоуздање и хладне главе очекујемо реванш.

Тренер црвено–белих рекао је да је штопер Милан Јовановћ и даље под знаком питања због повреде, али да се нада да ће ипак заиграти.

Мањих проблема са повредама имају и Дарко Лазовић, Лука Милуновић, Марко Вешовић и капитен Никола Микић, док ће Лука Миливојевић изостати због жутих картона.

– Сутра ћемо знати на кога можемо да рачунамо, али је сигурно да ће играти само фудбалери који су 100 одсто спремни. Када је у питању тактика, постоји идеја и најважније је да на терену играчи спроводе све као у првом мечу – закључио је Јанковић.

 

Ђорђе Стефановић: Ја сам своју деоницу истрчао!
Ђорђе Стефановић није више генерални секретар Црвене звезде. Поднео је оставку и говором у множини индиректно најавио да би комплетна управа ускоро могла да буде – бивша!

Председник Владан Лукић остао је без још једног сарадника, а ускоро би могао да се склони из фотеље и уступи место легендарном Драгану Џајићу.

– Остављамо екипу вредну више десетина милиона евра. Ми тај луксуз нисмо имали кад смо долазили у Звезду. Најважније је да је адреса клуба и даље Љутице Богдана 1, сачували смо земљиште и стадион – изјавио је Ђорђе Стефановић, после уверавања да одлази искључиво из здравствених разлога.

Стефановић је био од првог дана уз актуелну управу као пословни директор, од пре 14 месеци је генерални секретар.

– Ова управа није добила респект који је заслужила. Одговорно тврдим да је оживела клинички мртвог пацијента. Поново је формирала омладинску школу и довела озбиљне спонзоре.

Одлазећи први оперативац нагласио је да ниједна управа није радила транспарентније:

– Имали смо сваке године више ревизија, сваки динар се знао где је ишао. Нисмо морали да будемо много креативни, трошили смо на враћање дугова, деблокаду рачуна, плате играчима и радној заједници и обавезе према УЕФА.

Звезда је, по речима Стефановића, на добром путу са тренером Јанковићем и талентованом екипом:

– Нису нас испратили резултати до краја, али је ово година кад ћемо вратити осмехе и Црвена звезда освојити титулу. Уверен сам у то. Потући ће се млад тим и у Бордоу, имам осећај да ћемо се вратити с песмом из Француске. Верујем у ову екипу, заједно са Лукићем смо је и направили.

Подвукао је Стефановић да је Звезда технолошки модернизована, да су пре три године само секретарица и благајник имали компјутер.

– Поносан сам што сам био у тиму Владана Лукића. Ту је било много вредних људи. Могли смо да добијемо и по неку позитивну критику, али нема везе. Нисмо очекивали орден. Није посао у Звезди маратон, већ штафета. Ја сам своју деоницу истрчао, има људи који ће да наставе – закључио је Ђорђе Стефановић.

 

Филип Касалица: Место нам је у Европи
Одлична увертира је направљена у Новом Пазару, где су црвено–бели ухватили залет за Француску. Филип Касалица је голом најавио да би могао да представља и велику опасност за Бордо.

– Нови Пазар је добра екипа, а и предводи га тренер Беквалац, који је можда и његова најјача карика. Успели смо да дођемо до три бода, игра можда није била на највишем нивоу у првих пола сата, али смо касније успоставили ритам. Ова победа нам много значи, лепа је увертира за Француску. Искрено, надам се да можемо да дођемо до повољног резултата – оптимиста је Касалица, који је први меч са Жирондинцима пропустио због суспензије.

Звезди због београдских 0:0 одговара и реми, тако да неће морати много да јури, мада је пожељно да постигне гол.

Уколико то буде случај Лига Европе би била надохват руке.

– Много би свима, нама играчима, читавом клубу и навијачима, значило да се пласирамо у Лигу Европе. Вратили бисмо Звезду где јој је место, јер јој припада место у Европи – предочио је Касалица.