• Почетна
  • СПОРТ
  • Цигански кутак 23.09.2012. Човић: Лакше ће се живети ако Звезда постане првак
Прочитај ми чланак

Цигански кутак 23.09.2012. Човић: Лакше ће се живети ако Звезда постане првак

0

Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да ће се у Србији лакше живети, ако црвено-бели постану прваци државе.

– Успели смо да уз помоћ републичке и градске власти стабилизујемо клуб. Пред нама је нова сезона, биће искушења, али и великих очекивања. Ако успемо да их остваримо и Звезда постане шампион, у Србији ће се лакше живети – рекао је Човић на промоцији тима за нову сезону.

Црвено-бели су на отвореним теренима на Малом Калемегдану, уз присуству неколико стотина навијача, представили екипу, која ће ове године покушати да прекине вишегодишњу доминацију Партизана.

Тренер Звезде Миливоје Лазић рекао је да његов тим има обавезу да оправда велика очекивања и да ће јуришати на трофеје у свим такмичењима.

– Радили смо напорно месец и по дана. Очекујем подршку публике и енергију са трибина, како би омогућили оно што Звездаши сањају годинама, а то је да вратимо примат на Мали Калемегдан – рекао је Лазић.

Поред промене на клупи, где је Лазић заменио Светислава Пешића, тим српског вицешампиона појачали су Игор Ракочевић, Елтон Браун, Демаркус Нелсон, Морис Алмонд, Марко Симоновић, Борис Савовић, Рашко Катић и Лука Митровић.

– Пред нама је битна сезона, ове године клуб је захваљујући управи стао на ноге и створени су услови да се боримо за трофеје у свим такмичењима. Потребна нам је подршка навијача и верујем да ће уживати у лепој и атрактивној кошарци – рекао је капитен Ракочевић.

Промоцији кошаркашке екипе присуствовали су и Звездини рукометаши, ватерполисти и фудбалери, које је предводио тренер Александар Јанковић, Ненад Милијаш, Лука Миливојевић, Филип Младеновић и Филип Касалица.

 

Милијашу се посрећила „стотка”.
Утакмица у Кули била је стота у првенству у дресу Црвене звезде за Ненада Милијаша. Вредан јубилеј увеличан је победом, којој је искусни везиста дао значајан допринос, асистенцијом Мудринском за једини гол на мечу.

– Јубилеј сам прославио тако што сам после утакмице у Кули са саиграчима ноћ провео у карантину. Ја се спреман за једно друго славље, пут до њега је дуг, али радимо на томе. Победа у Кули је један корак ближе… – кроз осмех је истакао повратник међу црвено–беле.

Осим „стотке” у шампионату, Милијаш је одиграо у дресу Звезде и 14 утакмица у домаћем купу, као и 16 на европској сцени. Искусни везиста, дакле, сакупио је укупно 130 мечева.

 

Ели Бабаљ и Натанијел Асамоа поново на тренингу.
Ели Бабаљ и Натанијел Асамоа су издржали суспензију, односно део казне за тучу на тренингу прошле недеље, па ће се у понедељак прикључити екипи.

Њих двојица су протеклих седам дана тренирали одвојено под надзором кондиционог тренера Бате Радуловића и пропустили меч у Кули. Осим што су били суспендовани нападачи Звезде ће осетити и „по џепу” због инцидента.

 (Спортски журнал)