Прочитај ми чланак

Типсаревић други пут заредом у финалу АТП турнира!

0

Типсаревић у финалу Гштада
Српски тенисер Јанко Типсаревић покушаће да освоји други АТП турнир узастопно, пошто ће у недељу играти финале у Гштаду.Типсаревић је у полуфиналу савладао 172. играча света Француза Пол-Анрија Матјеа са 2:0, по сетовима 7:6(10), 6:3 после више од два сата игре.

Јанко ће у суботу у финалу играти против Бразилца Томажа Балучија кога је победио прошле седмице у полуфиналу Штутгарта, који је потом освојио.

Већ на старту меча Типсаревић је имао проблема са сервисом, што је Француз брзо искористио и направио брејк за 2:0. Међутим, Јанко се брзо уозбиљио и одмах узвратио, те изједначио на 2:2.

У наставку сета тенисери су чували свој сервис, па је био егал до 5:5, Матје је освојио и наредни сервис гем, да би потом стигао до две сет лопте. Типсаревић је сјајним сервисом спасио брејк лопту, Француз је сјајним форхендом стигао до нове, али ни њу није искористио па је Типсаревић изборио 6:6.

У тај-брејку Јанко је почео боље, одмах направио мини-брејк и ускоро стигао до 5:2. Међутим, Француз је са неколико добрих сервиса прво смањио, а онда спасао две сет лопте и изједначио на 6:6. Добио је на самопоуздању и стигао до треће сет лопте која му се није посрећила.

Типсаревић је стигао до своје треће шансе да освоји сет која је пропала моћним сервисом Матјеа. Француз је имао још две брејк шансе, ни њих није искористио, а маратонски тај-брејк коначно је окончао Типсаревић и са 12:10 стигао до 7:6 и вођства у сетовима.

Други сет Јанко је одворио добрим сервис гемом, да би потом стигао до две брејк лопте. Француз се ипак одбранио и изједначио на 1:1. Експресно је наш тенисер освојио следећи гем, да би потом уследио још један маратонски на сервис Француза. Типсаревић је имао четири брејк шансе, али је Матје спасао сваку и поново изједначио.

Наставио је Типсаревић да терорише сервис свог ривала и коначно из седмог покушаја успео да направи брејк за 4:2, те експресно стигне до 5:2 у другом сету. Није се много трудио на следећем сервис гему Матјеа, па је сигурном игром стигао до 6:3 и победе после 126 минута игре.

Финале Гштада између Типсаревића и Белучија играће се у недељу у подне. Ово ће бити Јанков последњи меч пред наступ на Олимпијским играма у Лондону.

 

(Б92)