Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Цигански кутак – 27.07.2012г.

0

Савовић: Звезда ће имати озбиљан тим, нападамо све трофеје
Циљ је да добрим играма и резултатима следеће сезоне изборимо и пласман у Евролигу – каже нови кошаркаш црвено-белихНови кошаркаш Црвене звезде је постао и требињски "Владика"… Борис Савовић (206, 25), који игра на позиција крилног центра потписао је уговор на две године.

Савовић је годинама носио дрес Хемофарма, да би други део прошле сезоне играо за Галатасарај…

– Звездине и моје амбиције су се поклопиле. Дошао сам у велики клуб који је започео један велики пројекат и треба да га изнесемо до краја. Циљ Црвене звезде је да добрим играма и резултатима следеће сезоне изборимо пласман у Евролигу. Желим да помогнем Звезди да изађе на евролигашки пут… – јасан је за „Спорт“ Савовић.

Зашто се Борис вратио из Галатасараја, где је играо врло добро?

– Уговор са Турцима је истекао, Звезда је ушла у причу са озбиљном понудом и примамљивим пројектом, желео сам да се вратим кући и све то ме је привукло. Екипа још није формирана, биће још неколико озбиљних појачања и имаћемо тим који ће напасти све трофеје – објашњава Савовић.

 

Ристовић: Звезда ће још да се појача
Наставићемо да и даље пратимо тржиште и тражимо играче, мислим да смо на правом путу да створимо тим који ће бити конкурентан свима – каже директор црвено-белих кошаркашаЗа само неколико дана Црвена звезда ДИВА је добила четири значајна појачања за следећу сезону. Уговоре су потписали Марко Симоновић, Борис Савовић, Лука Митровић и Елтон Браун, али то није крај летњој куповини, наводи директор црвено-белих Давор Ристовић.

– Истина је да смо са њима уговоре потписали за кратко време, али треба рећи да су сви они праћени веома дуго. Морам да нагласим да су Марко Симоновић и Борис Савовић били наша жеља још прошле сезоне, али су се сада поклопиле све коцкице. Такође, Луку Митровића смо пажљиво пратили целе прошле сезоне, нарочито на недавно завршеном Европском првенству за играче до 20 година. Процена је била да су нам ти профили играча најпотребнији – каже Ристовић.

Највећи одјек у јавности свакако је изазвао трансфер Елтона Брауна, једног од најбољих играча турске лиге минуле сезоне.

– За Браунове услуге било је заинтересовано неколико клубова АБА лиге. Међутим, њему се највише допао наш концепт и врло смо задовољни што смо успели да га доведемо, јер је реч о заиста врло квалитетном центру. Морам само да нагласим да је његова цена значајно мања од оне која се помињала у појединим медијима. Веома водимо рачуна о финансијама, одговорно се понашамо, нећемо и не можемо да се расипамо, јер не желимо да упадамо у проблеме којима је Црвена звезда била склона претходних година. Мислим да смо маестрално одрадили преговоре о чему сведочи податак да је врло мало информација процурело у јавност док посао није склопљен.

Довођењем четворице играча листа појачања за наредну сезону још није закључена:

– Наставићемо да и даље пратимо тржиште и тражимо играче, мислим да смо на правом путу да створимо тим који ће бити конкурентан свима. Али, нећемо журити и нећемо се залетати. Водићемо строго рачуна и трудити се да ускладимо жеље и потребе са буџетом. Имамо високе амбиције и сходно томе наш задатак је да сходно томе оформимо респектабилан кадар и том послу смо сада максимално фокусирани – нагласио је Ристовић.

Директор Црвене звезде ДИВА уверен је да ће нови шеф стручног штаба Миливоје Лазић унети нову енергију у екипу:

– Ради се о младом и веома перспективном стручњаку. Дуго га познајем и знам колико је посвећен послу, веома је вредан и студиозан и знам да има велики мотив да се докаже. Такође, сама препорука Светислава Пешића да га наследи на месту шефа стручног штаба довољно говори о његовим квалитетима. Одређених промена било је и међу тренерима млађих категорија. Окренули смо се провереним стручњацима који иза себе имају много успеха у раду са младим играчима којима посвећујемо посебну пажњу – закључио је Ристовић.

 

Џајић: Звездаши, хвала!
Био је последњи септембарски дан 2004. године. Црвена звезда је губила од Зенита на Маракани (1:2) и испадала из квалификација за УЕФА куп. Разочарање навијача достигло је врхунац скандирањем против човека са којим се клуб попео на кров Европе и света.

„Џајо, одлази! Управа, напоље!“ – грмело је у Љутице Богдана.

Какав је то био аутогол Звездиних навијача! Мрежа је временом постала толико бушна да непуних осам година касније симпатизери најтрофејнијег српског клуба очајнички траже да се Џајић врати. Они што су га терали, на утакмици са Нафтаном поновили су хорски став да је једини спас за уздрманог гиганта да команде преузме легендарни фудбалер, директор и председник.

Био је Драган Џајић на утакмици са Нафтаном. Признаје да је стадион напустио најежене коже…

– Само лудом човеку не би пријала јавна пажња људи који безгранично воле Црвену звезду. Лепо је чути да те навијачи не заборављају, хвала им на свему. И ту можемо и да завршимо причу о мом тренутном односу са клубом – истакао је Драган Џајић.

 

Бобан Бајковић Звездин још две године
Бобан Бајковићи, чувар мреже црвено-белих, проуджио је уговор са тимом из Љутице Богдана на две године

– Од 16. године сам у клубу и када ме је генерални секретар позвао да разговарамо о продужетку сарадње, једини услов ми је био да уговор буде што дужи. Клуб је мој менаџер, и искрено никад не бих ишао из Звезде, изузев ако се појави баш добра понуда. Много сам срећан у овом клубу. Неизмерно срећан – рекао је Бајковић.


Лукић напустио ложу пре краја меча са Нафтаном!
Бурно је било на Маракани у четвртак увече. Црвена звезда је прескочила прву препреку на европској сцени, а мало је недостајало да некадашњи првак Европе и света стане већ у другој рунди квалификација за Лигу УЕФА!

Ипак, укупним резултатом 7:6 црвено-бели су обезбедили двомеч са кипарском Омонијом, а први сусрет биће одигран већ за недељу дана на Маракани.

Није било пријатно навијачима Црвене звезде поред малих екрана, а посебно не онима који су мучење вољеног тима посматрали уживо на стадиону. Кулминација незадовољства виђена је у 82. минуту, кад је Нафтан повео са 3:2, у тренуцима кад су на терену имали играча мање!

Мараканом се готово хорски заорило „Управа напоље”! У тим тренуцима председник црвено-белих Владан Лукић је устао са свог места у свечаној ложи. Иако су поједини медији пренели да је председник црвено-белих напустио стадион, то се није десило при резултату 3:2, већ после поноћи када је Лукић у пратњи обезбеђења напустио Маракану!

 

Просинечки затворио тренинге
Није могао да се посматра тренинг црвено-белих, како је саопштено по одлуци шефа стручног штаба, Роберта Просинечког, капије за новинаре и све знатижељне биће затворене до утакмице против Омоније.

Играчи Црвене звезде, дакле, биће у потпуној изолацији до следећег изласка на европску сцену. Меч против кипарског клуба предвиђен је у четвртак, 2. августа, на Маракани. Реванш је седам дана касније.

 

Мијаиловић продужио уговор, уз клаузулу по којој може да иде
Везни фудбалер Црвене звезде Срђан Мијаиловић продужио је уговор са тим клубом на још три године. Генерални секретар београдског клуба Ђорђе Стефановић рекао је новинарима на стадиону Црвене звезде да је потписан „сасвим солидан уговор за наше услове”.

– Драго ми је да се наставља пракса да играчи из омладинске школе постају или остају првотимци. Желимо му да буде здрав и да радом докаже таленат који има – рекао је Стефановић.

– Преговори су трајали дуже него што смо очекивали због обавеза које је Срђан имао према екипи и репрезентацији Србије, али сада може максимално да се концентрише на нову сезону – додао је он.

Мијаиловић је казао да је задовољан и да му прија поверење управе и тренера Роберта Просинечког.

– Трудићу се да на свакој утакмици пружим максимум – истакао је 18-годишњи фудбалер.

Мијаиловић је за први тим Звезде одиграо 45 утакмица, а прошле сезоне са клубом је освојио Куп Србије.

Стефановић је рекао да у Мијаиловићевом новом уговору постоји клаузула да он може да напусти Звезду ако неки клуб понуди најмање два милиона евра.

 

(Спортски журнал, Новости)