Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Гробарски кутак – 25.07.2012г.

0

Партизан може међу носиоце, навија за Лудогорец и Вардар!
Уколико дође до плеј-оф рунде за пласман у Лигу шампиона, Партизан би врло лако могао да буђе чак и међу носиоцима!

Наравно, под условом да елиминише кипарски АЕЛ из Лимасола и нађе се у последњој рунди пред пласман у групну фазу елитног европског клупског такмичења.

 

Иако је то у првобитној пројекцији жреба било мало вероватно, десила су се већ два изненађења која су ишла на руку црно-белима, тачније елиминисани су тимови са бољим коефицијентом од српског првака.

Диделанж је начинио до сада највеће изненађење и из даљег тока такмичења избацио је богати Салцбург. Такође, Жилина је на европском путу заустављена у Израелу, бољи од њих био је тамошњи првак Хапоел из Шмоње. Самим тим Партизан је са девете позиције у стази шампиона скочио на седму.

Да би Партизан био повлашћен и у четвртој рунди, потребно је да се догоде још два изненађења, па да црно-бели скоче на пето место. Она су могућа већ данас, па ће навијачи српског шампиона навијати за Лудогорец против загребачког Динама и за Вардар против БАТЕ Борисова.

Уколико се то не деси у другој рунди, црно-бели ће гледати резултате боље пласираних тимова у наредној, трећој рунди. И навијати за Либерец (ривал Клуж), Хелсинки (ривал Селтик), Молде (ривал Базел) и наравно против Динамо Загреба и БАТЕ Борисова.

Тренутни европски коефицијент екипа у стази шампиона:

Базел 53,360
Андерлехт 48,480
Селтик 32,728
Бате Борисов 29,265
Динамо Загреб 24,774
Клуж 18,764
Партизан 12,680
Шериф 9,849…

 

Забија због Рамазана ван протокола, Вермезовић решава проблем
Наћићемо неко решење јер је показао да може да буде озбиљно појачање – каже тренер Партизана.

Поштује Партизан верска и културолошка опредељења Мохамеда Забије, али једномесечни пост на који се Либијац одлучио, због муслиманског празника Рамазана, коштао га је места у протоколу за меч са Валетом.

Једноставно, режим исхране који ће убудуће практиковати Забија, узимање хране искључиво ноћу, коси се са начелима професионалног фудбала.

Стручни штаб, односно тренер Владимир Вермезовић, је тако одлучио да Либијца поштеди напора и евентуалне повреде, услед исцрпљености.

Дан после меча стратег клуба из Хумске је појаснио ситуацију са Либијцем.

– Имамо код Забије одређених проблема. Поштујем ја обичаје, али нисам баш до танчина упућен на који начин се спроводи све то. Имао је проблем да не може да једе на једном месту, јер то мора да уради са фамилијом или пријатељима, да се сваки дан мења време оброка. Паметни смо људи, сигурно ћемо да нађемо неко решење. Нама Забија треба, када је долазио знао сам да ће ту бити проблема са уклапањем у наш менталитет. Потпуно су различите културе. Забија је интелигентан момак, није покварен. Наћићемо неко решење јер је показао на припремама и против Валете да може да буде озбиљно појачање за Партизан – рекао је Вермезовић.

 

Бабовић: Навијачи једва чекају да погрешим!
Публика је, приликом измене у мечу са Валетом, звиждуцима испратила Стефана Бабовића са терена.

– И да ми 50.000 навијача звижди имаћу самопоуздања, јер сам у каријери одиграо доста утакмица. Ово није ништа неочекивано, навијачи једва чекају да погрешим, али се због тога нимало нисам узбудио. Познато је да ћуте кад добро играм, а кад погрешим звижде. Сматрам да сам одиграо коректно, тачно је да сам погрешио код гола, а волео бих да је публика само због тога негодовала – рекао је заменик капитена Партизана.

 

Вермезовић: Почупаћу им уши!
Стрелца последњег гола против Валете, Александра Митровића (17) саиграчи ословљавају Балотели, по узору на несташног италијанског репрезентативца.

– Уши ћу им почупати због тога! Што га не зову Зидан или Раул, него се увек „закаче” за чудне типове. Реч је о квалитетном играчу, понекад мора и да се истрпи, добијаће шансу и да погреши – има разумевања Вермезовић.

 

Илијев: Моји другари су били вође навијача Рада
Кад су Грађевинари стигли на завршне припреме у Словенију, нису знали да ће у истом хотелу бити смештена и Висла из Кракова. Многи се и не сете да је бивши нападач Партизана Ивица Илијев прве фудбалске кораке учио у Раду…

– Сећам се 1991. и мог првог клуба као да је јуче било. Пет година сам провео у Раду и никад у животу нисам играо у екипи која је имала тако лепу и породичну атмосферу. Никад није било зависти, љубоморе. Освојили смо кадетску лигу са 20 бодова испред другог – поносно је причао Илијев.

Наставио је потом некадашњи играч Рада и ПартизанаИлијев, :

– Кад сам дошао у Партизан осетио сам потпуно другачији амбијент. То су били момци истих година, скупљали су се таленти из целе Србије, док смо ми у Раду били деца из Београда и све је било другачије. Рад је моја дечачка љубав и увек волим у шали да кажем, девојка из основне школе, а Партизан моја супруга.

Одрастао је на Цераку и не крије да је као дечак навијао искључиво за Рад.

– Кад би ме питали за кога навијам мој одговор је увек био – за Рад наравно. Никада нећу заборавити, скупљао сам лопте на утакмици, кад је Ризнић постигао гол из слободног ударца против Црвене звезде за победу од 1:0. Радовао сам се као дете, улетео у терен. Много сам био везан за клуб. И данас имам много другара који су још у то време били међу вођама навијача Рада, најлепше успомене имам из тог периода  и увек ће ми бити драг клуб.
Може ли Звезда, после дужег времена, ове сезоне да угрози Партизан?

– Увек сам у Србији искључиво размишљао о три клуба. Рад, љубав из мог детињства, Партизан, моја највећа љубав, и Црвена звезда, јер је цела фамилија моје супруге црвено–бела, чак je и њен брат од ујака један од ,,Ултраса“. Имам респект према свим клубовима, наравно и према вечитом ривалу. Волим српски фудбал и било би ми драго да и Партизан и Звезда направе успех у Европи.

Значи, нисте од оних који кад вечити ривал игра са странцима, навијате за тај клуб?

– Никога не мрзим, то је најважније. Жеља ми је да Партизан увек буде испред црвено–белих, а кад је тако онда желим и Звезди велике успехе. Мислим да је и ове сезоне Партизан бољи од свих ривала у Србији.

 

(Новости, Спортски журнал)