Прочитај ми чланак

Србин инфо: Гробарски кутак 17.08.2012

0

Вермезовић: Дуели са дебитантима увек тешки
Тренер Партизана Владимир Вермезовић рекао је на конференцији за медије на стадиону Партизана да га на гостовању Доњем Срему не занима ништа друге осим победе, јер је првенство Србије приоритет за црно–беле.

– Верујем да ће Доњи Срем после победе над ОФК Београдом у првом колу са пуно самопоуздања ући у сутрашњи меч. Из искуства знамо да су дуели са дебитантима у елитном такмичењу увек тешки. Међутим, уз сво поштовање ривала размишљамо само о победи и да на прави начин дочекамо меч са Тромсом.

Он је подсетио да екипа има проблема са повредама пошто млади дефанзивац Милош Остојић сигурно неће бити у тиму, а неизвестан је и његов наступ у Норвешкој, а повређени су и Лазар Марковић, Саша Илић и Александар Лазевски.

– Не знам психологију екипа које играју против Партизана, али сигуран сам да неће калкулисати, имаће додатну мотивацију и немају шта да изгубе – казао је Вермезовић.

Према његовим речима Стефан Бабовић конкурише за тим, иако га у последње време навијачи дочекују и испраћају жвиждуцима:

– Он се налази у специфичној ситуацији, морамо да будемо опрезни, јер не желимо да га изгубимо. Не боримо се ми овим само за Бабовића, већ за све играче који су били и који ће бити у сличним ситуацијама.

Тренер Партизана је додао да му је драго што ће се Марко Шћеповић у року од две недеље вратити пуним тренинзима, али и да је Либијац Мохамед Забија поготком против БСК–а показао да има чиме да помогне екипи.

Утакмица другог кола првенства Србије између Доњег Срема и Партизана игра се у суботу од 20 сати на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду.

 

Звонимир Вукић: Хоћу у АЕК!
Док очекује казну Партизана, Звонимр Вукић полако пакује кофере. За искусног везисту црно–белих озбиљно је заинтересован грчки АЕК.

Званична понуда за Вукића из Атине још увек није стигла, али како преноси грчки портал „Газета“, контакти АЕК–а са менаџером Партизановог „грешника“ већ су успостављени.

Вукић је за грчке медије потврдио да не би имао ништа против да каријеру настави у жуто–црном дресу:

– Да, рекао сам мом менаџеру да сам заиинтересован да пређем у АЕК и да чекам њихову званичну понуду.

Шта знате о клубу?

– Прочитао сам да је АЕК велики клуб у Грчкој. Желим да дођем, али видећемо. Имам још шест месеци уговора са Партизаном, то би могао да буде проблем али надам се да ћу доћи у Грчку.

Тренутно имате проблема у Партизану, о чему се ради?

– Имам, али нећу о томе да причам. Ја се осећам добро, уосталом био сам најбољи стрелац прошле сезоне и МВП лиге.

 

Миљковић: Није ми страна позиција штопера
Представиће Партизан наредног четвртка европској јавности новог штопера.

Не, нису црно–бели завршили двомесечну потрагу за појачањем у срцу одбране, него су са десног на централно место последње линије тима прекомандовали – Александра Миљковића.

После напада и средине терена, дефанзива српског првака претрпела је принудну измену, условљену повредом Милоша Остојића.

Међутим, доскорашњи млади репрезентативац, уверава да се не плаши гостовања Тромсу.

– У млађим категоријама сам играо и штопера, приликом уласка у први тим, тадашњи тренер Славиша Јокановић неколико пута ме слао на то место, испробаван сам и на тренинзима. Без обзира што је нисам играо годинама, није ми страна улога у срцу одбране. Мало је другачија и захтевнија од бековске, али се не бојим изазова, јер сам у основи дефанзивац – рекао је Миљковић и додао:

– Жао ми је што прилику добијам због Остојићеве повреде, јер је Милош момак и играч за чисту десетку. У финишу прошле сезоне играли смо заједно, одлично се разумемо, пренео ми је шта би требало да радим. Причао сам и са Ивановим, јер је бугарски репрезентативац човек комуникације, све што му се каже упија без поговора.

 

АЕК жели Вукића, Вукић жели у АЕК, али…
Имам још шест месеци уговор са Партизаном, у клубу имам проблем, и надам се да ћу доћи у Грчку – рекао је фудбалер Партизана

Један од најбољих играча Партизана Звонимир Вукић жеља је челника АЕК, а према његовим речима, ни он не би имао ништа против да се пресели у Атину.

У интервјуу грчким медијима, плавокоси везиста је потврдио да интересовање АЕК за њега постоји, али да још увек ништа није договорено.

– Менаџер ми је рекао да постоји интересовање АЕК, али још увек чекамо званичну понуду – истакао је Вукић, не желећи да улази у детаље одлуке да напусти Хумску.

– Заиста желим да дођем у АЕК, који је један од највећих клубова у Грчкој, али видећемо… Имам још шест месеци уговор са Партизаном, у клубу имам проблем, и надам се да ћу доћи у Грчку, рекао је некадашњи репрезентативац Србије и Црне Горе, још једном истичући да не жели да објашњава какав проблем има са црно-белима.

 

(Спортски журнал,Новости)