Прочитај ми чланак

Пеђа Мијатовић: Спас је у регионалној лиги

0

Прослављени репрезентативац Југославије и човек који је 1998. године голом против Јувентуса у финалу Лиге шампиона донео титулу Реалу, Предраг Мијатовић, изјавио је да је регионална лига једини начин да се спасу клубови али и фудбал на просторима бивше СФРЈ.

„Промена неког такмичења у земљама бивше државе је излаз из актуелног стања. Сада не знам како се то може извести и на који начин, али би регионална лига била пун погодак. Првенства у свим државама су слаба, клупски фудбал и те како пати. Формирањем нове лиге добило би се на квалитету, стадиони би били пуни, људи би били заинтересованији. Самим тим, клубови који би се такмичили настојали би да буду на врху, вероватно би били пуно јачи и вероватно би лакше функционисали“, рекао је Мијатовић за сарајевски портал Клиx.ба.

Он је додао и да је убеђен како би некадашња југословенска фудбалска лига данас парирала најјачим у Европи попут Премијер лиге, Примере, Бундеслиге, Серије А и француске Лиге 1.

„Пре двадесет или тридесет година та лига је била изузетно цењена. Већина играча је касније носила игру великих европских клубова у Шпанији, Италији или Енглеској. Нажалост, ситуација у овом тренутку није ружичаста, али већ смо споменули шта је решење“, истакао је Мијатовић.

Бивши фудбалер Партизана осврнуо се и на тужан крај епизоде његовог пријатеља Роберта Просинечког на клупи Црвене звезде.

„Он је дошао са великим амбицијама. Међутим, не пратим ситуацију у Црвеној звезди, нити знам неке ствари директно из клуба, али имају финансијских проблема последњих година. Партизан је у последњих пет година направио велики помак. С обзиром на то да су вечити ривали, вероватно је то код њега допринело да донесе такву одлуку. Једноставно, ако те не прате резултати, онда је то велики проблем. Мислим да је добар тренер и да ће сигурно направити сјајну каријеру“, рекао је на крају Мијатовић за сарајевски портал.