Прочитај ми чланак

Предраг Мијатовић: Бразилци се плаше репрезентације Србије

0

Бивши репрезентативац Југославије Предраг Мијатовић рекао је да је уверен да ће Србија приказати добру партију на утакмици против Бразила, свом првом дуелу на Мундијалу у Катару.

Он сматра да се Бразилци плаше репрезентације Србије и да нису задовољни због чињенице да ће им овај тим бити први противник на Мундијалу.

„Увек треба нагласити да је репрезентација Србије изборила пласман на Светско првенство у веома тешкој групи где је велика Португалија морала да буде друга и тражи на други начин своје место на Мондијалу. Треба бити и реалан, јер је Бразил апсолутно један од фаворита за освајање, што увек треба узети у обзир. Кад би репрезентација Бразила могла да бира с ким ће да игра прву утакмицу, сигурно не би изабрали Србију. Они се негде репрезентације Србије и плаше зато што знају како је дошла на Мундијал као и због констелације екипе“, рекао је Мијатовић гостујући на К1 телевизији, а затим додао:

„Србија има играче који су мотивисани и који имају квалитет, као и селектора Драгана Стојковића – Пиксија, који зна шта хоће и који је играо фудбал на врло високом нивоу. Све су то ствари које сигурно на неки начин плаше репрезентацију Бразила, али с друге стране, они као фаворити не верујем да имају проблем да свој план и циљ кроз прву утакмицу поставе на прави колосек“.

Навео је да ће утакмица између Србије и Бразила бити важна и компликована.

„Да је могло да се бира, ја свакако не бих играо прву утакмицу против Бразила. Жреб је тако хтео и треба одиграти утакмицу на најбољи могући начин. Оптимиста сам и мсилим да ће репрезентација Србије бити на нивоу и да ће одиграти добру утакмицу, али играмо против фаворита. Мало тога репрезентација Србије може да изгуби на овој утакмици ако буде резултат негативан, а много да добије ако буде позитиван. Као што знате, ја сам селекторов пријатељ и причали смо пред одлазак репрезентације у Катар и оптимизам је присутан. Атмосфера је феноменална и ја се надам да ће на крају то све бити како треба“.

Мијатовић је објаснио и на шта тачно мисли када каже да се Бразилци „мало плаше Србије“.

„Мислио сам на информације које могу да добију. Ја сам у фудбалу и знам како играчи бразилске репрезентације размишљају и какво мишљење имају о репрезентативцима Србије. Много поштују репрезентацију Србије зато што је балкански фудбал историјски пун талента и присутан у најјачим лигама. Играчи с нашег поднебља играју у свим најјачим лигама Европе, исто као и Бразилци. Ми смо талентована нација и Бразилци то знају. Са репрезентацијом Србије, али и раније с репрезентацијом Југославије, никада ниси могао да будеш сигуран шта ће се десити на утакмици. Можеш да победиш лагано, а може да буде веома компликовано“.

Истакао је да је Бразил на свим Мундијалима, а посебно на овом, озбиљан кандидат за освајање титуле.

„Њихова репрезентација сазрева. У свим сегментима и на свим позицијама су јако квалитетни. Почевши од голмана, одбране, средњег реда и напада. Имају неколико играча којима је можда ово и последње првенство на којем нешто могу да ураде. Мислим првенствено на Нејмара који се и у клупском такмичењу припремао, у топ форми је. Винициус је једна од звезда Реала, као и Милитао… На папиру су једна од најкомплетнијих и најквалитетнијих екипа. Међутим, репрезентација Србије исто тако има своје адуте и јаку страну. Има једну ствар коју можда нема ниједна друга на Мундијалу, а то је тај сјајан амбијент који влада унтар репрезентације, као и сјајну и лепршаву игру и помагање на терену. Кроз изјаве играча видите да немају никакву дилему и страх, што је јако позитивно пред прву утакмицу. Вратио се Митровић, Влаховић је ту, Јовић који је постигао гол на последњој пријатељској утакмици. Ту је Тадић који феноменално води своју репрезентацију, а ту је и селектор Стојковић који је направио нешто што до сада можда није успело ниједном тренеру, а то је да све своје идеје на најбољи могући начин пренесе на играче и да они све то ураде. То су квалитети, уз наравно и фудбалски квалитет, и све је позитивно. Хајде да видимо ту прву утакмицу“.

Бивши фудбалер, а потом и спортски директор мадридског Реала додао је и да ће отпутовати у Катар уколико екипа Драгана Стојковића прође у другу фазу такмичења.

„Прву фазу Мундијала испратићу одавде, из Мадрида, а касније сходно ситуацији, уколико репрезентација Србије настави даље, а ја се искрено надам да хоће, отићи ћу да погледам једну од утакмица које долазе“.

Открио је кад би могао да се запути у Катар.

„Ако Србија оде даље, а сигуран сам да хоће, идемо на Португал или Уругвај. Тешка утакмица, свакако. Ако размишљамо далеко, далеко… Ако будемо играли полуфинале онда ћу апсолутно да дођем. То би било феноменално. Стојковић ми је рекао да је потпуно нормално да дођем на једну тако важну утакмицу“, закључио је Мијатовић.

Ђоковић је феномен

Предраг Мијатовић честитао је Новаку Ђоковићу освајање Завршног мастерса у Торину.

– Свака част Нолету, он је апсолутни феномен и користим прилику да му честитам на свему што ради. Апсолутно сам сигуран да ће још много тога да уради у будућности. Ту немам дилему никакву – казао је Мијатовић.