• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробарски кутак 29.08.2012. Саша Илић: Гробари, у четвртак заборавите на поделе!
Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 29.08.2012. Саша Илић: Гробари, у четвртак заборавите на поделе!

0

Капитен фудбалера Партизана Саша Илић апеловао је данас на навијаче црно-белих да у реванш мечу плеј-офа за пласман у Лигу Европе против норвешког Тромсоа забораве на поделе и покажу како се воли клуб.

У четвртак играмо утакмицу за улазак у Европу. Желим да кад истрчим на терен, осетим оно што сам много пута до сада осетио, љубав према Партизану. Желим да то исто осете и моји млади саиграчи, да осете веру која је увек била најјача на нашем стадиону. Не желим више да им причам о томе како је некада било, желим да и они то доживе и осете понос – наводи се у Илићевомапелу, које је објављено на званичном сајту клуба.

Он је позвао навијаче да им против Тромоса поклоне поверење, а да ће им играчи узвратити залагањем, вољом и игром.

Дочекајте нас хуком са трибина, дочекајте нас црно-белим бојама и срцем. То је све што тражим.

Утакмица између Партизана и Тромсоа игра се у четвртак од 20,45 на стадиону у Хумској. У првом мечу Норвежани су били бољи – 3:2.

 

Сретеновић три године у Партизану
Партизан је јачи за Сретена Сретеновића (27). Доскорашњи капитен Олимпије прошао је лекарске прегледе и у поподневним сатима потписао трогодишњи уговор за црно-беле, оверен у Фудбалском савезу Београда.

Званична промоција новог штопера планирана је за петак, пошто услед гужве пред реванш с Тромсом и Сретенових тестова у клиници „Вита максима” клуб из Хумске није стигао да заврши и тај чин.

Сретеновић је задужио дрес број 17, а у четвртак ће из једне од ложа Партизановог стадиона бодрити навијати да његови нови саиграчи елиминишу Тромсо и тако изборе пласман у Лигу Европе, где би бивши првотимац Младости из Лучана, Рада, Бенфике, Заглебја, Политехнике, Кубана и Леишоеша стећи право играња накнадном регистрацијом.

 

Саша Марковић: Позивам навијаче на стрпљење
Ни­је ва­жно кад и ка­ко, бит­но је са­мо да се ри­ба­ри са се­ве­ра кон­ти­нен­та упе­ца­ју у мре­жу! Ује­ди­ње­ни у же­љи да за 90 ми­ну­та от­кло­не фле­ке на­ста­ле јед­но­ме­сеч­ним бле­дим пар­ти­ја­ма, фуд­ба­ле­ри Пар­ти­за­на уве­ра­ва­ју да не­ће би­ра­ти сред­ства за про­јек­то­ва­ни пла­сман у Ли­гу Евро­пе.

Цр­но-бе­ли  има­ју са­мо је­дан план: да сва оруж­ја усме­ре ка ка­зне­ном про­сто­ру Тром­са (20.45, РТС 2), вра­те по­ве­ре­ње пу­бли­ке и у ка­су клу­ба уба­це око два ми­ли­о­на на­гра­де УЕФА. По­треб­но је „са­мо” да на­док­на­де за­о­ста­так из пр­вог су­сре­та (2:3).

– Не­ма шта да се че­ка, ју­ри­ша­ће­мо ка го­лу Нор­ве­жа­на од пр­вог ми­ну­та – обе­ћа­ва мла­ди ре­пре­зен­та­ти­вац, Са­ша Мар­ко­вић.

Ве­зи­ста вешт и у по­сти­за­њу го­ло­ва, пр­ви стре­лац за цр­но-бе­ле на ста­ди­о­ну „Ал­фхајм”, уве­ра­ва да ни­је бит­но чи­је ће име за­све­тлу­ца­ти на се­ма­фо­ру.

– Нај­ма­ње је бит­но ко ће по­сти­ћи гол, има Пар­ти­зан до­вољ­но до­брих и пре­ци­зних шу­те­ра. Нај­пре Не­ма­њу То­ми­ћа, Ла­зар Мар­ко­вић је стал­на прет­ња про­тив­ни­ку, Алек­сан­дар Ми­тро­вић је по­сти­гао два го­ла у три да­на… Хо­ћу ли им се при­дру­жи­ти? Мо­жда на кра­ју, да за­чи­ним. Са­мо да три­јум­фу­је­мо.

Пар­ти­за­но­ва пу­бли­ка у по­след­ње вре­ме као да је из­гу­би­ла стр­пље­ње. Не ште­ди пред­сед­ни­ка, упра­ву, тре­не­ра, чак су и игра­чи „по­ча­шће­ни” увре­да­ма, уочи по­чет­ка су­сре­та са Ја­го­ди­ном. Би­ло би ап­сурд­но да у ту­роб­ном ам­би­јен­ту, кад би све сна­ге тре­ба­ло да бу­ду усме­ре­не ка ру­ше­њу Нор­ве­жа­на, по­се­ти­о­ци не­го­ду­ју про­тив до­ма­ћи­на.

– По­зи­вам на­ви­ја­че на стр­пље­ње. Са­мо за­јед­но мо­же­мо да на­пра­ви­мо ре­зул­тат вре­дан апла­у­за. Гол у пр­вом или 90. ми­ну­ту исто вре­ди, ако на­ша мре­жа оста­не мир­на. Ве­ру­јем да ће нас Гро­ба­ри по­др­жа­ти, а има­мо сна­ге, ква­ли­те­та и енер­ги­је да до­би­је­мо и два раз­ли­ке. Мо­ра Пар­ти­зан у Ли­гу Евро­пе, ка­ко зна и уме.

 

Митровић стартер, Остојић спреман, још једна шанса Забији
Тренер фудбалера Партизана Владимир Вермезовић рекао је да његови играчи морају бити стрпљиви у реванш утакмици баража за Лигу Европа против норвешког Тромсеа јер само тако могу да надокнаде минус из првог меча и пласирају се у групну фазу.

Треба да остваримо нешто што би неки људи рекли да је немогуће, али ја верујем у мој тим. Треба да будемо стрпљиви и да не срљамо. Не видим ниједан разлог за неки немир, јер су сви играчи спремни и очекујем да пруже максимум. Они ће дати колико могу и потрудити се да на јесен видимо у Београду неки велики европски клуб – рекао је Вермезовић новинарима на стадиону Партизана.

Тренер Партизана је навео да су сви играчи спремни за меч и додао да ће на месту нападача утакмицу почети млади Александар Митровић.

Остојић се опоравио од повреде и спреман је али још не знам да ли ће бити стартер. Утакмицу ће на месту нападача почети Митровић а у карантину је и Мохамед Забија коме ћемо пружити још једну шансу – рекао је Вермезовић.

Забија је био у сукобу са управом клуба јер није поштовао обавезе.

Десни бек Никола Аксентијевић ће играти последњу утакмицу у дресу Партизана пошто одлази у холандски Витесе, а тренер Партизана мисли да играчу то неће сметати на терену.

– То што му је последња утакмица у Партизану може бити мотив или контра, али обзиром да је Аксентијевић последњих десет дана био у недоумици шта ће и како ће, не видим ниједан разлог да буде нервозан сада када је решио своја животна питања.

 

Трећи голман брани за Тромсо!
Велики проблеми за Тромсо пред долазак у Београд! Према информацијама норвешких медија, на гол-линију, на реваншу против Партизана стаће досадашњи трећи голман – Стефан Андреасен.

 Први чувар мреже, Маркус Салман на првој утакмици против Партизана задобио је повреду руке, па му предстоји пауза од најмање четири недеље.

Бени Лекструм, искусан голман био је замена за Салмана, али и он се повредио на мечу против Хонефоса! Уместо њега у 82. минуту недељног гостовања на терен је ушао 22–годишњи Андреасен.

Млади голман нема уопште европско искуство, а у каријери је углавном бранио у нижеразредним клубовима. Последњи пут у званичном мечу Андреасен је бранио пре две године! Тада је играо за Тромсдален. Против екипа Сонгдал и Фољо, примио је укупно девет голова…

Ако се Лекстурм не опорави од сутра, Тромсо неће имати резервног голмана!

Норвежани су, наравно, одмах реаговали и довели чувара мреже ГАИС–а, Хенрија Силанпу. Он нема право да игра против црно–белих, јер није пријављен у УЕФА.


Драган Тодорић: Пулен (још) није пулен
У мору презимена која се сваког лета доводе у везу са Партизаном, увек исплива једно које се на крају заиста и нађе на полеђини црно-белог дреса.

Пре тачно месец дана прочуло се да је Џејкоб Пулен на мети шампиона Србије. Тада је Драган Тодорић, спортски директор црно-белих, истакао да је амерички плеј само један у низу играча који се посматрају. Све је било толико далеко да није било вредно ни писања.

Ипак, током дана, омалени дипломац Канзас Стејта који је прошле сезоне играо за италијанску Бијелу, поново је испливао у први план. Опет смо позвали популарног Тошу са питањем да ли се нешто ново дешава у вези са Пуленом.

Нема ништа ново.

Једна дилема је отклоњена – Американац није потписао за Партизан. Да ли таква опција уопште постоји, било је следеће питање упућено легендарном спортском директору црно-белих.

Као што смо већ причали, постоји опција да доведемо још неко појачање.

Можда плејмејкера…

Није тајна да посматрамо играче на позицијама један и четири. Ипак, све ће се знати за дан-два када буде дефинитивно познато шта ће бити са играчима који су сада на проби – додао је Тодорић.

Како сада ствари стоје, мексички бек Хорхе Гутијерез је пред излазним вратима Хумске. На проби су, осим њега, Аргентинац Матијас Бортолин и млади Малтежанин Самјуел Дегара. Подсетимо, са екипом још нису због репрезентативних обавеза Владимир Лучић, Данило Анђушић, Дејан Мусли и Давис Бертанс.