Прочитај ми чланак

Гробарски кутак: Партизан поражен од Доњег Срема!

0

Доњи Срем је на стадиону „Карађорђе” шокирао шампионски састав Партизана. Пећинчани су славили тријумф (2:1), а после меча тренер црно-белих Владимир Вермезовић није ни покушавао да тражи оправдање за пораз.

Доњи Срем – Партизан  (2:1)

Стадион Карађорђе. Гледалаца -. Судија: Нинослав Спасић.

Доњи Срем: Старчевић, Јосимов, Вукобрат, Букорац, Лакић-Пешић, Кошутић (од 59. минута Јанковић), Путинчанин, Чордашић, Дамњановић (од 90. Јеличић), Тошић (од 86. Ристов), Милутиновић. Тренер: Богић Богићевић.

Партизан: Стојковић, Аксентијевић, Миљковић, Иванов, Волков, Камара, Ловре (од 77. Саша Марковић) , Томић, Нинковић, Ф. Кнежевић (од 45. Забија), С. Шћеповић (од 45. Митровић). Тренер: Владимир Вермезовић.

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ:

 1. минут – почела је утакмица.

5. минут – Црно бели имају више лопту у ногама, док домаћи играју висок пресинг и ометају штопере да започну акције…

7. минут – На стадиону Карађорђе су присутне и две фракције навијача црно-белих…

9. минут – Помоћне судије су за сада најзапосленији…

10. минут – Кнежевић је шутирао преко гола па је узвратио Путинчанин. Унутрашњи делови мреже и на једној и на другој страни мирују…

17. минут – није било превише узбуђења ни пред једним, нио пред другим голом. Утисак је да су црно-бели ближи голу, али Доњи Срем се сјајно брани…

20. минут – Немања Томић је шутирао са 25 метара, али је лопта прозујала поред гола.

22. минут – У солидној позицији стајао је Филип Кнежевић, оклевао је, шутнуо али у спољни део мреже…

27. минут ГООООООООООООООООООООЛ Аутогол Ловре. На убачену лопту са десне из слободног ударца очајно је реаговао Ловре, па је проследио у своју мрежу.

29. минут – ГООООООООООООООООООООООЛ 2:0 за Доњи Срем, Дамњановић. Сјајна акција домаћих, на први додир, Дамњановић је примио лопту, Миљковић се два пута одбио од њега, затим је нападач из окрета шутнуо и савладао Стојковића.

33. минут – Сјајно утакмицу контролишу домаћи играчи, Партизан делује размонтираоно на терену, нема никакве акције…Шокирани су после примљених голова…

39. минут – Црно-бели до овог периода игре нису ниједном припретили голману Доњег Срема. Јако лоше делују сви редови. НА другој страни, Доњи Срем игра фантастично…

41. минут – Никола Нинковић је шутем са 20-так метара затресао пречку. Сјајан ударац овог момка…То је била најбоља прилика за црно-беле…

45. минут – Судија је продужио сусрет за минут…

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

46. минут – Тренер Партизана Владимир Вермезовић је из игре извео Кнежевића а увео Забију.

50. минут – Много среће су имали домаћи. Јосимов је у намери да избаци, скренуо лопту главом ка голу, која је прошла тик поред стативе. Претходио је центаршут Волкова.

52. минут – Мохамед Забија је шутирао са 17 метара, Старчевић није морао да се помера.

55. минут – Ловре је ушао у шеснаестерац, шутирао, али опет није погодио гол.

59. минут – Одличну прилику пропустио је Стефан Шћеповић. ЗАбија је убацио са десне стране, Шћеповић утрчао, шутирао главом али је лопта погодила спољни део мреже.

63. минут – Опет је Нинковић покушао са дистанце, али преко гола…Вермезовић је извео из игре Шћеповића а увео Митровића.

70. минут – Немања Томић је са 25 метара шутирао, ухватио је лако Старчевић.

72. минут – Велики промашај Либијца Мохамеда ЗАбије. Лопта је прелетела све, прихватио је Забија на другој стативи али траљаво шутирао…

73. минут – Митровић је на додовање Нинковића погодио голмана са 5 метара…

74. минут – Имали су и домаћи после дужег времена шансу, али је Стојковић интервенисао.

78. минут – ГООООООООООООООООООООООЛ Саша Марковић. Црно бели су некако постигли погодак, атрактиван потез младог репрезентативца Србије, и смањио је на 2:1.

81. минут – После гола гостију Доњи Срем је направио две одличне прилике али нису повећали вођство на 3:1.

90. минут – Три минута је продужен сусрет.

 

Вермезовић: Пробаћемо да тргнемо тим пред Тромзо

– У првом полувремену смо били доста лоши, примили смо два гола. Пробали смо у наставку да преокренемо, имали смо шансе, али није ово био наш дан. Истина је да је било проблема са повредама, нисмо могли да рачунамо на Сашу Илића, Лазара Марковића, Остојића. Ипак, то није оправдање, Партизан мора у сваком тренутку и без њих да иде на победу. Пробаћемо да тргнемо екипу пред Тромзо, трудићемо се да буде много боље у том мечу – рекао је Вермезовић.

Тренер Доњег Срема Богић Богићевић био је реалан после историјске победе његовог тима:

– Показали смо да имамо озбиљну екипу, која може равноправно да игра против било ког ривала. Партизан је био бољи у другом полувремену, али имали смо и ми пар шанси. Нисмо их реализовали, мало су се играчи уплашили победе. На крају наравно морам да будем задовољан.

 

Вермезовић: Тромсо је слабији од АЕЛ-а
Утисак помоћника Александра Рогића да је представник Норвешке скромнијег квалитета у поређењу са најбољим тимом Кипра дели и Вермезовић.

– Можда ће нам Тромсо бити за нијансу лакши ривал од Португалаца из АЕЛ-а, њихови играчи нису „намазани”, не излежавају се, него све време се понашају као машина и раде за успех тима – утисак је шефа струке Партизана.

 

 

 

 

 

(Спортски Журнал)