Прочитај ми чланак

Патријарх Иринеј на екуменистичком „Светском сусрету за мир“

0

Патријарх српски Иринеј предводиће делегацију Српске православне цркве на великом екуменистичком скупу „Светски сусрет за мир“, који ће од 9. до 11. септембра бити одржан у Сарајеву, потврђено је из Митрополије дабробосанске.


Патријарх Иринеј, са више архијереја СПЦ, допутоваће у Сарајево у суботу 8. септембра, а у недељу 9. септембра присуствоваће у вечерњим часовима отварању екуменистичког скупа.

Патријарх ће у недељу ујутро у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву водити литургија уз саслужење екумениста из Цариградске, Александријске, Руске и Румунске патријаршије.

Патријарх Иринеј ће у понедељак, 10. септембра, учествовати и говорити на панелу о теми „Љубав према сиромашнима – пут према екуменизму“, а у уторак, 11. септембра, присуствовати затварању скупа.

На овом екуменистичком сусрету, који је оцењен као највећи религијски и политички догађај у БиХ од последњег рата до данас, у организацији Заједнице „Светог Егидија“ из Рима, очекује се учешће и великодостојника осталих православних цркава у свету и других великих светских религија, као и политичких и јавних личности.

 

( Србел )