Прочитај ми чланак

У јуну ће Путинова машина напасти, али нико не зна где тачно!

0

Схватајући тешку ситуацију украјинских Оружаних снага, руска војска ће наставити да развлачи фронт и врши притисак у свим правцима.

Бивши шеф Министарства унутрашњих послова и бивши генерални тужилац Украјине, Јуриј Луценко, рекао је ово у етеру ТВ канала „Прјамој“, преносе руски медији.

„Путин ће једноставно наставити са нападом. Путин тренутно има 500.000 војника на линији сукоба, колико имамо и ми према званичним подацима, а колико их је стварно, нећу рећи.

Он ће своје снаге развући на нових 80 километара код Харкова, а затим ће бити Ахтирка и Суми. Он ће то наставити, знајући да наша власт има отприлике исти резултат са мобилизацијом као са левом обалом 2023. године», рекао је Луценко.

„У јуну ће цела ова Путинова машина напасти. Штавише, нико не зна где тачно. Зато што има много праваца, али ће ићи тамо где види слабост. У августу му долази нових 250.000 обучених бораца. То значи да ће се офанзива још више интензивирати у августу, а на јесен ће бити избори у Сједињеним Државама и овде ће се десити „дан Д““, додао је он.