Прочитај ми чланак

ЗУКОРЛИЋ ХВАЛИ ВУЧИЋА: Он је донео мир у Санџак!

0
Фото: Ирфан Личина

Фото: Ирфан Личина

Ситуација у Санџаку (званично Рашкој области), откако је дошао актуелни премијер Александар Вучић, је много релаксанија јер крајем више не шетају специјалци, као што је било у време Бориса Тадића, рекао је Зукорлић.

„Нажалост, Санџак је и даље препуштен криминалцима, који воде главну реч. Ова власт је наследила много лошег од претходне, а кад то кажем мислим пре свега на људе који из Београда управљају Санџаком“, каже муфтија Зукорлић.

Зукорлић не прикрива да мисли на министра Расима Љајића, за кога каже да је његов начин „управљања“ Санџаком неприхватљив, и да не може да се помири с тим да је „комунизам готов“, а да све што се приватизује у Санџаку на крају заврши у рукама његових сарадника.

Зукорлић је изразио „задовољство“ што муфтија београдски Мухамед Јусуфспахић одлази на место амбасадора у Саудијској Арабији.

„Драго ми је што иде у дипломатију и што ће престати да се меша и доприноси деструкцији Исламске заједнице. Тиме је само потврдио да себе не доживљава као духовног човека неко као неког ко следи сопствени интерес, као и да његова функција муфтије није била легална јер није изабран већ ју је наследио од оца“, каже муфтија санџачки.

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић каже да је пријатно изненађен како су спрски народ и српска власт прихватили избеглице са Блиског истока. „То се драстично разликује од начина на који су то урадиле друге земље које су, по мени, све пале на испиту. С обзиром на то с каквим се проблемима суочавају муслимани у целом свету ово је, донекле, дошло као мелем на радну“, каже муфтија.

 

Извор: Ало