Прочитај ми чланак

Вулин: Шешељ је увек био повод да се нешто лоше уради

0

aleksandar-vulin

ИВАЊИЦА – Резолуција Европског парламента о Војиславу Шешељу је зла намера према Србији, оценио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин приликом посете Ивањици.

Према његовом мишљењу, медији су се доста бавили тиме да је он, како је рекао, оптерећен теоријом завере, али се, оценио је, остварује све што је казао.

„Очигледно је да је пуштање Шешеља отворило простор да се врше нови притисци на Србију, а повод може бити било шта и влада не треба да почиње своје седнице читањем интервуја овог или оног политичара и да се на основу тога даје став о њиховим изјавама” истакао је Вулин.

Он каже и да Србија не тражи од Хрватске да се огради од „сваког фашисте или усташе који разбија ћилиричне табле”.

Према његовим речима, постоји разлика између фашиста и легитимне власти и не постоји једнакост између Сабора и усташа.

„Ми не правимо ту једнакост, зашто они изједначују крајњу десницу и Владу Републике Србије, поготово што ниједан представник деснице није заступљен у влади”, запитао је Вулин.

Вулин каже да је Шесељ увек био повод да „се нешто лоше уради” Србији и да није пуштен случајно на слободу.

„Лицемерно је да нас критукује Хашки трибунал који га је пустио без икаквих услова, заправо тражећи од нас само гаранције да ће бити добро прегледан, лечен, и да неће путовати, које смо ми дали”, истакао је Вулин.

А сада од нас очекују да уместо њега говоримо или да говоримо о њему, али ми то нећемо, навео је он.

Влада како је истакао, има важнија посла од Шешеља као што је Железара Смедерево, премијеров пут у Италију где треба да склопи нове послове, а не да се бави тиме шта је рекао лидер једне ванпарламентарне странке.

(Танјуг)