Прочитај ми чланак

ВУЛИН ПОРУЧИО СВЕТСКИМ МОЋНИЦИМА: Да сте нас слушали… (видео)

0
Aleksandar-Vulin-2

Фото: Танјуг

Министар рада, запошљавања, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је у суботу у Чачку да је Србија упозоравала свет на верску мржњу и нетолеранцију, као и на опасност која долази од Исламске државе.

– Упозоравали смо свет на зло које данас сви препознају у некаквој Исламској држави. Слушамо је како прети да ће нам тровати децу, како прети да ће нас и мртве претресати – навео је он.

Вулин је истакао да је деценијама унапред о томе причано, јер нико као Србија не познаје зло, будући да нема оног које ју је заобишло, као ни оног које није победила.

Он је поручио великима и моћнима да слушају када Србија о томе говори, јер да је тако било раније, свима би било боље.

– Да сте слушали, вашим кућама би боље било, градови би вам били мирнији и ваша деца би боље живела – казао је министар.

Према његовим речима, Србија не тражи много већ само да буде слободна.

– Да браћу никада и нигде не изгубимо, пријатеље сами бирамо, растемо, напредујемо, да деца буду боља, здравија, паметнија и лепша него што смо ми били – рекао је Вулин.

Министар рада присуствовао је обележавању 200. годишњице Боја на Љубићу, која се одиграла 6. јуна 1815. године.

Том приликом, чувајући топове, погинуо је Танаско Рајић, заповедник српске артиљерије. Турци су опколили његов положај и успели да га савладају. У бици је, међутим, погинуо и турски заповедник Имшир паша, а Срби су извојевали победу на Љубићу.

Обележавање 200-те годишњице Боја на Љубићу организовао је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Владе републике Србије.

Извор: Танјуг