Прочитај ми чланак

ВУЛИН: Најаву тужбе због речи „Шиптари“ видим као комплимент

0

Министар одбране Србије Александар Вулин каже да најаву тужбе против њега зато што је Албанце с Косова назвао „Шиптарима“ види као „комплимент за доследност и упорну борбу за истину“.

„Најаву тужбе против мене због тога што Албанци с Косова и Метохије називам Шиптарима, тумачим као наставак забране одласка у Јасеновац или на простор Косова. Срби који не ћуте – морају бити ућуткани. Схватићу тужбу као комплимент за доследност и упорну борбу за истину“, рекао је Вулин за „Новости“.

foto: ministarstvo odbrane

Он је тиме одговорио на поруке председника Националног већа албанске националне мањине Рагмија Мустафе да размишљају о тужби против министра одбране, јер, како је поручио, „користи увредљив термин Шиптари и тиме омаловажава Албанце и ставља их у групу другоразредних грађана“.

„То је тремин који Шиптари користе сами за себе и не знам зашто би био увредљив. За мене би увреда била да ме неко зове другачије него што ја зовем себе. Шиптар је термин који означава Албанце с Косова и показује да се не милси на Албанце који живе у централној Србији или у Албанији и не знам шта је ту спорно“, рекао је Вулин.

Министар је поновио да остаје при томе да уколико ЕУ не жели Србију, има ко је жели и да постоје и други савези и друге земље које желе да сарађују са Србијом.

На питање да ли ће Влада да преиспита европски курс Србије, Вулин је рекао: „Изнео сам свој став, то није став ни Владе, ни председника Вучића, ни владајуће већине. То је моје мишљење и нека сада остане тако“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!