Прочитај ми чланак

Вулин: А како да утврдимо ко је терориста?

0

vulin 660

Координатор за миграције Владе Србије Александар Вулин је рекао да суштински није могуће на проверама миграната утврдити да ли је неко потенцијални терориста.

– Било би наивно мислити да ће неко ко је забележен у светским евиденцијама терористичких група доћи под својим именом и дати свој пасош и рећи – „молим вас, ухапсите ме“ -рекао је Вулин поводом информације да је један од терориста који су учествовали у нападима у Паризу прошао балканску руту.

Он је подсетио да је кроз Србију прошло више од 490.000 људи, који су евидентирани, фотографисани, узети су им отисци прста и длана, те додао да је то је највише што Србија може да уради.

Вулин је навео да у Србију мигранти у већини случајева долазе без икаквог документа и једноставно кажу како се зову и када су рођени.

– Потпуно је нормално и могуће да има међу тим људима оних који су у ко зна каквим незаконитостима, имате и обичне криминалце и терористе. Али, не можете због тога да се понашате тако да сваког мигранта сматрате терористом – рекао је Вулин.

Он је додао да ће, након терористичког напада у Паризу, провере миграната, који пролазе кроз Србију дуже трајати.

– Да ли је могуће да се нешто деси? Наравно да је могуће. Било је могуће свих ових месеци, било је могуће и пре мигрантске кризе. У свакој земљи на свету постоји неки болесник, који би био у стању да уради нешто слично – рекао је Вулин, подсетивши на терористичке нападе у Куманову, Зворнику, Сарајеву…

Извор: Срна