Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЖЕСТОКО НАПАО ОПОЗИЦИЈУ: „Споразум са народом“ празна љуштура

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је предлог "Споразума са народом", који је сачинила опозиција, "скуп невероватних глупости".

Он је додао да грађани који протестно шетају могу да то чине колико хоће али да се неће дозволити насиље.

„Прочитао сам тај споразум, као и онај претходни уговор са народом који је имао неког смисла, осим што се све слагали, а овај је празна љушута“, рекао је Вучич, одговарајући на питања новинара у Минхену где учествује на безбедносном форуму.

Он је рекао да има много озбиљнијег посла него да коментарише „Ђиласа, Јеремића и Обрадовића“, наводећи да га никад неће победити на изборима. ;

Говорећи о грађанским протестима, он је рекао да „код нас нема хаоса“, за разику од неких других земаља, где је и разбијених глава.

Према неговим речима, важно је показати демократски однос према људима који другачије мисле.

„Ми то радимо на веома добар начин – много боље него многе европске земље“, рекао је Вучић.

Организатори протеста 1 од 5 милиона у Београду саопштили су да ће грађани данас на протесту у Београду моћи да потпишу „Споразум са народом“.

Представници 34 опозиционе политичке организације које су потписале споразум и које својим потписом гарантују његово спровођење поделиће га грађанима пре почетка протестне шетње.

„Грађани су на протестима показали да желе државу у којој је Влада смењива на фер и поштеним изборима и у којој су грађани ти који контролишу државну управу. Зато ће потпис сваког грађанина на Споразум са народом значити да су грађани ти који ће контролисати његово спровођење“, наведено је у саопштењу.

Како је наведено, сваки Споразум биће одштампан у два примерка те ће грађани моћи један примерак да потпишу и убаце у за то предвиђене кутије, а други примерак да задрже за себе. Кутије ће бити постављене на Платоу, као и код Народне скупштине где се шетња завршава.

Протест почиње у 18 х на Платоу испред Филозофског факултета.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!