Прочитај ми чланак

Вучић визионар на РТС: Србија најбогатија, крузери на Сави, возила без возача…

0

Председник Србије Александар Вучић гостујући у Дневнику РТС честитао је влади, а министрима пожелео успех и много тешког и напорног рада.

Као председнику најважнији му је резултат који је зацртан – повећање животног стандарда, ЕXПО и то много више од онога што се говори у јавности.

– Видим Србију крајем 2027. или 2028. када истиче мандат ове владе као једну од најуспешнијих земаља у региону, најбогатију. Биће области у којима нећемо бити задовољни, али верујем у владу да ће бити посвећени. Пред нама су изазовна времена – тврди председник.

Када је реч о ЕXПО дао је неколико информација грађанима Србије, то је оно што се збива од Бачког Брега до Кикинде и Српске Црње, где ће да се изгради „осмех севера Србије“.

– Тај аутопут који ће Кинези да крене већ пред крај године моћи ћете да идете аутопутем до Шапца и брзим путем до Лознице, то је невероватно, до Пожеге аутопут.

Коначно све је то ЕXПО, то је такође и долазак председника Кине Си Ђинпинга, додаје.

– Прелепе зграде у стаклу су за сваког од нас, сваки обичан човек у сваком селу у Србији имаће већа примања, зато што Србија расте. Обезбедићемо људима бољи живот. Нећете веровати… Национални стадион биће вероватно најлепши у Европи, тематски парк типа Дизниленда, један са ролекостерима и чудима, водени паркови, крузери на Сави, ићи ће возилима без возача, то су стотине и стотине хектара куда ће да се крећу… – казао је Вучић.

Како је наглсио, то Београд није имао, све је то ЕXПО, ти тематски делови, хотели, онда ће то да се шири, то је огроман раст, читав један град овде, али ће расти и Ниш и Крагујевац и сви остали.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

– Лако је критиковати, радујем се томе, и влада и сви ми мораћемо да уђемо у блато да све ово дочекамо. Да људи са децом могу да уживају и платом преко 1.800 евра и то све за три године, више не знам како ћемо да стигнемо. Много тога долази, збиваће се, влада мора да се бори и имаће, сигуран сам, успеха у томе – додао је Вучић.

Подсетимо, он је поподне био гост на полагању заклетве министара у новој влади коју ће предводити Милош Вучевић. Посланици су вишеминутним аплаузом поздравили Вучића који се том приликом задовољно смешкао.