Прочитај ми чланак

Вучић ради шта хоће јер га штити Америка, он је претио Јовићевој породици! (ВИДЕО)

0

Истина је у овој држави проглашена за јерес и ако говорите истину као Бркићев Таблоид, или као ваш канал, ви сте онда на удару једне ненормалне издајничке власти коју оличава човек који је узурпирао све три гране власти, а то је Александар Вучић. Он је продао Косово и Метохију Немачко-француским или Охридским планом и добио је „карт бланш“ да ради шта хоће, изјавио је доктор Дејан Мировић, редовни профеесор Правног факултета у Северној Косовској Митровици, приликом гостовања на каналу Прави одговор у емисији Луча.

Како је рекао, Вучић „показује свој изопачени карактер у случајевима хапшења Милована Бркића, пре тога Дејана Петра Златановића, Дамњана Кнежевића и апсолутно свакога ко нема заштиту Американаца“.

Мировић је констатовао да Вучић попут Тита гаји култ личности.

– И ви и ја смо присуствовали суђењу Бркићу и ја сам био шокиран као правник. Радио сам седам година у Хашком трибуналу, нешто знам о праву, редовни сам професор, али то никад нисам видео, чак ни у Хашком трибуналу, а ужа специјалност ми је баш тај вербални деликт. Судија је донео дрконску пресуду, а један од доказа на коме се темељи је некакав анонимни бот са Твитера. Такво кршење процесних и других норми нисам видео нигде, осим на суђењу за такозвани државни удар у Црној Гори 2016. године – истакао је Мировић.

Према његовим речима, „Александар Вучић је био толико дрзак и осион“, да француско-немачки план и његов охридски анекс није хтео да покаже посланицима опозиције почетком фебруара, „већ је њихово рекламирање Пословника искористио за некакву хистерију и урликање“.

Мировић је нагласио да тај план представља признање Косова.

– Тај план почиње да функционише. Вучић говори да је усмено пристао, али није потписао. Међутим, по Бечкој конвенцији усмено признање је и даље валидно – подсетио је професор међународног права.

На питање како поништити Вучићев усмени пристанак на Бриселско-охридски документ, рекао је да треба ићи и преко Скупштине и преко Уставног суда, али и позвати се на Бечку конвенцију „да је главни уговарач и преговарач био уцењен“.

– Он је човек који је апсолутно уцењен криминалним окружењем и криминалним аферама и то је толико познато да чак и Њујорк тајмс преко океана пише о томе – указао је Мировић.

Он је говорио о студенту из Ниша Димитрију Димићу који са српском заставом и Библијом штрајкује глађу у парку испред Председништва Србије. Како је рекао, тај студент смета и Вучићу и прозападној опозицији, па су и једни и други покушали на овај или онај начин да га склоне. Вучић је слао полицију, па потом батинаше у црном који су претили студенту, а извршио је и притисак на породицу, односно родитеље студента, да га позову да се врати кући.

Он је рекао да је на исти начин прећено и породици Небојше Јовића у Северној Косовској Митровици, након чега се Јовић повукао из јавности, односнов да иза тих претњи не стоји нико други него Вучић.

Он је Вучића назвао „дахијом“, „који мисли да може да ради шта хоће јер иза њега стоје Американци“. Вучића и албанског председника Едија Раму, назвао је „новим Бором и Рамизом“. Он је уверења да је „власт на климавим ногама“ и да је „режим метастазирао“.

Говорио је и о руској операцији у Украјини, рекавши да верује да ће Руси потпуно уништити луке Одеса и Николајев. Такође је навео да највећа опасност по Кремљ нису ни олигарси ни прозападна опозиција, већ нешто треће. О томе и свему другоме детаљније можете сазнати у емисији на каналу Прави одговор.