Прочитај ми чланак

Вучић обећао отварање медија за опозицију

0

Председник Србије Александар Вучић, рекао је да ће лично покушати да утиче на власнике приватних медија са националном фреквенцијом да буду отворени за све опозиционе странке, док на РТС мало може да утиче, рекли су незванично за Данас учесници првог састанка власти и опозиције без странаца.

Како је речено Данасу, на састанку је била приметна видна нетрпељивост Александра Шапића, лидера СПАС, према Ивици Дачићу, председнику СПС, који му је коалициони партнер у власти.

Извори Данаса истиче да је Шапић био незадовољан бројем људи који се појавио и одмах рекао да ће бити само на овом састанку, те да сматра да представници владајуће коалиције треба овласте СНС да преговара у њихово име.

Подсетимо, портал Нова.рс је претходног дана објавио да је председник Србије Александар Вучић на састанку са делом опозиције навео је да је власт спремна да омогући фер изборне услове у року од шест месеци пре изласка на биралишта и да ће се на састанцима након Ускрса разговарати о конкретним корацима.

Како је наведно нашем порталу из извора из Скупштине Србије, окупљенима на састанку се најпре обратио председник парламента, Ивица Дачић, а након тога председник Србије, а обојица су, како се наводи, рекли да су спремни да изађу у сусрет захтевима странака.

„И један и други су обећали да ће се услови побољшати, односно да ћемо имати фер изборну трку. Међутим, ми не знамо да ли је у питању само симулација и куповина времена до избора. То ће се показати у периоду после Ускрса“, рекао је наш саговорник.

Наш извор је нагласио да је наставак разговора предвиђен кроз састанке радних група које ће да припреме материјал за наредну рудну међустраначког дијалога.

„После тога следе разговори по темама. Кључне теме се односе на одржавање ванредних парламентарних избора, односно да ли ће се они организовати заједно са председничким и београдским. Такође, важно је и питање цензуса. Још увек није познато да ли ће он остати на три одсто или ће се поново вратити на пет процената. Постоји и могућност да се уведе и степенасти цензус. Та питања су остала отворена и биће кључна за наредне разговоре“.