Прочитај ми чланак

Вучић о узнемирујућим фотографијама: Тражићу да покажу још…

0

Осврнувши се на критике због објављивања фотографија унакажених тела, а које је на телевизији Пинк у недељу увече показао министар Александар Вулин, председник Александар Вучић је рекао да би урадио исто.

„Да сам био на месту министра МУП-а урадио бих исто. Тражићу да покажу јавности још ствари које могу, а да не угрозе кривични поступак. Важно је да људи то виде“, истакао је Вучић, па додао:

„Сећате се убиства Кума и Спасојевића у Барајеву? Те слике су биле на свим телевизијама и тада им то није сметало. Приказали су снимке уживо убијања људи у Сребреници, а не снимак тела“, указао је Вучић.

Подсећамо, министар унутрашњих послова Александар Вулин у недељу је, гостујући у „Хит твиту“ на телевизији Пинк, показао језиве фотографије осакаћених тела жртава криминалне групе Вељка Беливука. Јавно су приказане слике заплењених пакета кокаина, као и заједничке фотографије Беливука и Марка Миљковића, али оно што било тешко гледати су призори измасакрираних тела за које је Вулин рекао да припадају „навијачима Партизана“.

Подсетимо, Вељко Беливук, Марко Миљковић и остали чланови њихове криминалне групе налазе се у притвору од 4. фебруара ове године након што су осумњичени за најтежа кривична дела – убиства, отмице, пљачке и изнуде.

Већ месецима се откривају нови гнусни злочини у виду мучења и убистава, која су се, како се сумња, највише одвијала у Вељиној скривеној викендици у Ритопеку где је полиција и пронашла многобројне доказе – између осталог и машину за млевење меса за коју верују да је била начин на који су се ратосиљали тела и доказа.

Наводно, у кући у Ритопеку је убијено најмање четворо, а сумња се и да има још жртава јер се петнаестак особа води као нестало а доводе се у вези са Беливуком и његовим сарадницима. За сада је незванично потврђен само један идентитет ликвидираног у овој кући – ради се о Милану Љепоји који је намамљен да дође на ову локацију, а потом је убијен.