Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О КОЛИНДИНОЈ ИЗЈАВИ: Миле Китић не пева „За дом спремни“

0

Председник Србије се осврнуо и на односе са Хрватском, рекавши да жели да они буду добри. Такође, осврнуо се и на изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да је проусташки, хрватски певач Томпсон, "нешто попут Милета Китића у Србији".

Па Миле Китић не пева „За дом спремни“ – навео је он, и истакао да је хрватска председница најмање лош партнер у Хрватској.

FOTO: VLADA SRBIJE / PROMO

„То довољно говори колико нам је тешко“, рекао је Вучић.

Такође, казао је и да је на светском првенству у фудбалу када је Хрватска играла са Аргентином, навијао „здушно за Аргентину“, као и да је навјао за Енглеску, у мечу са Хрватском, и да не види зашто то треба да крије.

– Како бих изашао оцу на оци? Да му кажем да навијам за оне због којих није видео своје најмилије јер су их тамо… Како да навијам за те који славе уз онакве песме“, упитао је Вучић.

Казао је и да се не брине о томе како ће „Олуја“ у Хрватској бити обележавана, али се осврнуо на оне који су деведесетих година побегли из Хрватске, које је „Србија крила, према којима се није понела како треба“.

– Ако нешто данас могу да кажем, јесте да су овде увек добродошли – казао је он.

„Срби који су избегли никада нису крили своје српство“

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да га прослава годишњице Олује у Хрватској ни најмање не плаши и додаје да ће Срби на поносит и достојанствен начин обележити своју тугу.

Он је у изјави за ТВ Пинк рекао да Срби који су тада избегли никада нису крили своје српство и да су за све ово време, почев од 1995. године када држава Србије није била уз њих, показали велику љубав према Србији.

„Жртвовали су много тога, али су хтели да буду са својим народом. Те ’95-те године нисмо им као држава рекли – добродошли, него смо их крили и терали. Ти људи заслужују нашу огромнну захвалност, јер су показали велику љубав према Србији“, каже Вучић.

Њихова деца су, додаје, узорни градјани Србије, размишљау о својој деци у Србији, живе са својим народом и са горчином и сетом се сећају онога што су прошли а да тада ни Србија није била уз њих.

„Могу да кажем да данас јесте уз њих, као и на Косову“, каже Вучић.

Коменатрисао је и посету израелског председника Хрватској, рекавши да их је упозорио да не манипулишу подацима из Јасеновца, што, како каже, раде стално.

„Рекао им је да је то велики грехи и да жртве Јасеновца морају да се поштују“, каже Вучић.

На кометар новинара да је током његове посете Хрватској било пуно провокација, Вучић каже да се нико није правдао нити се извињавао, као што су многи други радили.

„Чувао сам образ Србије. Светиња коју сам представљао много је вазнзија од онога што сам осећао“, каже он.