Прочитај ми чланак

Вучић о Беливуковом сведочењу за Цвијана и О. Ивановића: Нећу да коментаришем

0

Александар Вучић је вечерас гостујући на телевизији Б92 одговорио на питање у вези понуде Вељка Беливука, да буде сведок сарадник у случајевима за убиство Оливера Ивановића, смрти Владимира Цвијана и рушења у Херцеговачкој.

Портал Нова.рс вечерас је објавио да се Беливук током припремног рочишта обратио присутнима у судници Специјалног суда у Београду и затражио од тужилаштва да га узме за сведока-сарадника у неколико случајева.


„Ако пристанете да пустите све овде, а мене и Марка Миљковића оставите у притвору, нудим се за сведока-сарадника у случајевима за Савамалу, Оливера Ивановића и Владимира Цвијана“, рекао је Беливук.

На питање како коментарише ове наводе, Вучић је казао:

„Мислите да сам стварно убио некога од њих? Мислите да ико у то верује? Онај ко је оптужен за најтежа кривична дела има право да се брани на било који начин. У лажи су кратке ноге, не желим да коментаришем“ рекао је Вучић.

Подсетимо, Вељко Беливук је већ претио да ће да „раскринка налогодавце рушења у Херцеговачкој улици.

„Звонко Веселиновић, Сале и ја послали смо момке да руше у Савамали“, рекао је Беливук на суђењу за убиство Горана Михајловића и Николе Митића.

По чијем налогу, о томе ће да пропева ако тужилаштво не престане да подмеће доказе против њега и његових људи, рекао је тада Беливук.

Припремно рочиште припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића оптуженим за пет убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање, одложено је данас у Специјалном суду у Београду, а одбрана је тражила изузеће судског већа и тужиоца.