Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ МУ ИДОЛ Ко је Звездан Миловановић, будући министар у Влади?

0

Звездан Миловановић, бивши власник телевизије "Коперникус", од 2016. године је повереник ГО СНС у Нишу и од тада не престаје са хвалоспевима на рачун председника Александра Вучића. Својим дивљењем председнику и партији купио је место и у будућој Влади, где га чека министарска фотеља.

Рођен је 1966. године, у једној емисији истакао је да је завршио факултет, али званичних података о његовом образовању нема.

Printscreen

– Пре четири године кад сам прихватио ово, тек сад видим да сам се лоше сналазио. Нису исти принципи у бизнису и политици. Након четири године мислим да се сналазим добро, ја сам бар задовољан. Мало сам другачији, али има доста људи који су успешни у политици. Не мора да значи да људи беже у политику да би покрили свој неуспех. Листа СНС-а је листа са успешним људима – навео је Миловановић недавно у једној емисији на телевизији са националном фреквенцијом.

Такође је додао да је Ниш просперирао за време Вучића, да је поново постао центар југоистока Србије, да су отворене нове фабрике и да је знатно смањена незапосленост у том граду.

Корпорација „Коперникус“, сада је у власништву његовог брата Срђана, а та компанија је крајем 2018. купила телевизије „Прва“ и „О2“, након што је продала своје подружнице кабловског оператера државној телекомуникационој компанији „Телеком“ за скоро 200 милиона евра.

Републичка радиодифузна агенција (РРА) објавила је 2013. власничку структуру телевизијских станица „Коперникус“ и „Нова“ које су тада конкурисале за добијање дозволе за националну фреквенцију коју је користила ТВ „Авала“. Тада је већински власник „Коперникуса“ био управо Звездан Миловановић.

Он је 2013. године имао 47,71 одсто капитала у КЦН (Коперникус Цабле Нетwорк) и још 47,59 одсто преко предузећа Твинел (Тwинел), из Ниша у којем је једини власник.

Како су објавиле „Јужне вести“, Звездан Миловановић је у октобру 2019. постао власник руинираног хотела „Србија“ у Нишкој Бањи. Његова фирма „Тwинел ДОО“ купила је хотел, али не зна се за коју суму, нити је он сам желео да открије детаље уговора.

Локлани медији својевремено су писали о томе да, иако Закон о спорту забрањује да чланови спортске организације буду страначки функционери, он је и председник нишког Фудбалског клуба који се бави млађим категоријама „Железничар Коперникус“.

Том приликом рекао је да није знао да су по закону ове две функције неспојиве.