Прочитај ми чланак

Вучић: Међу саветницима министара биће и бивши премијери развијених земаља

0

aleksandar_vucic_716182033

(Бета, Танјуг)


БЕОГРАД – Потпредседник Владе Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је у уторак да ће коначну одлуку о кадровским решењима у Влади Србије његова странка донети на седници свог Главног одбора у недељу.

Вучић је новинарима у Влади Србије рекао да ће више информација бити у петак или суботу, али није желео да открије имена кандидата за нове министре. Најавио је да ће међу саветницима министара бити страни стручњаци, чак и бивши премијери развијених земаља.

На питање да ли ће директор БИА Небојша Родић постати министар одбране, Вучић је казао да је тачно да је он један од кандидата, да је добро радио свој посао, односно да је повећао ефикасност службе коју води.

Само ми још треба да се бавим проблемима у фудбалу

Први потпредседник владе Србије Александар Вучић рекао је данас да не може и не жели да се бави актуелним проблемима у српском фудбалу, односно сукобу ФСС са представницима клубова.

„Глава ме боли од безброј проблема, само ми је још то потребно у животу. Желим им успех и да победе репрезентацију Хрватске. Оно шта ја хоћу је да изградимо здрав систем“, казао је Вучић новинарима после пријема који је приредио у част успеха српских атлетичара на Светском првенству у Москви.

Фудбалски клуб Црвена звезда недавно је затражио оставку председника ФСС Томислава Караџића због лоше ситуације у домаћем фудбалу као и због стања у судијској организацији.

Због тога су поједини мечеви другог кола Суперлиге Србије прошлог викенда почели са пет минута закашњења.

Незванично, постоје наговештаји да ће црвено-бели интензивирати протест и акцију против Караџића следећег викенда када се играју мечеви трећег кола Суперлиге.

Уверен сам да ће Партизан платити порез

Вучић је рекао да су држава и представници кошаркашког клуба Партизан уложили велике напоре како би решили проблем око пореског дуга и додао да је уверен да ће црно-бели измирити обавезе.

„Држава је направила велики напор да помогне по том питању, као што је и Партизан уложио велики напор.

Наша порука је јасна, мислим да ће и људи из Партизана рећи колико смо били правични. Порез у овој земљи плаћају сви и изузетака неће бити. То правило важи за све“, казао је Вучић новинарима после пријема приређеног у част успеха српских атлетичара на Светском првенству у Москви.

Кошаркашки клуб Партизан, којем је блокиран рачун од јуна, на име пореза дугује 1,4 милиона евра. Од те цифре око пола милиона евра је главница, а остатак суме иде на камате.

„Рекао сам Ивану Симичу да се залажем за нулту толеранцију. Ниједан месец не смеју приходи од пореза и акциза да буду мањи од 72 милијарде. Ја то нећу дозволити, нама је потребна промена свести и понашања. Убеђен сам да ће Партизан платити порез“, поручио је Вучић.

Претходних дана представници Партизана и Владе Србије више пута су се састали како би заједнички дошли до решења проблема.