Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Мали Ђокица би се радовао пучу, али нема сигурнијег места од Србије

0

Премијер Србије у техничком мандату Александар Вучић изјавио је да има оних који би се радовали нередима и пучевима, али да у Србији нема ничег сличног.

Aleksandar Vucic2

Премијер Србије у техничком мандату Александар Вучић изјавио је да има оних који би се радовали нередима и пучевима, али да у Србији нема ничег сличног.

Одговарајући на питање новинара како коментарише то да би се неки вероватно радовали када би се у Србији догодио војни пуч, Вучић је рекао да се то неће догодити.

„То тако мали Ђокица замишља, па помисле да могу свашта. Нема у Србији ничег сличног, нити бих то икада Србији пожелео“, рекао је Вучић.

Он је додао да такве поруке нису изненађење за њега.

„То што се томе радују и надају довољно говори колико добро желе Србији“, рекао је Вучић.

Осим тога, поручио је грађанима Србије да не путују у Турску јер Србија не може да гарантује безбедност.

Рекао је да ће Србија сутра ујутру послати један авион ербас у Истанбул којим ће грађани Србије моћи да се врате у земљу.

„Сви који желе да се пријаве, нека то ураде, шаљемо сутра авион по грађане у Истанбул“, рекао је Вучић.

Како каже, грађани не треба да путују у Турску јер ситуација у тој земљи није сасвим јасна.

„И кад вам се буде чинило да је сасвим јасно, питање је како ће ствари да се одвијају“, рекао је Вучић и додао да Србија не може да гарантује безбедност, иако су у Турској и српски конзул и амбасадор.

„Немојте да нам се дешавају ствари као у Тунису“, рекао је Вучић.

Он је позвао грађане да летују у Србији, јер је најбезбедније.

„Најсигурнији сте у Србји, нема места у Еворпи у којем у овом тренутку можете бити сигурни. не кажем да смо најсигурнији, али нема сигурнијих од нас. Не могу да терам никога ни на шта, али нећемо да преузимамо одговоност за било кога ко путује у Турску“, рекао је Вучић.

Вучић се нада да ће Турска превазићи све проблеме, успоставити демократски поредак мир и стабилност јер је то од виталног жначаја, не само за Турску, већ и за Блиски Исток и за Србију.

„Уверени смо да ће Турска, као велика и изузетно значајна земља, имати снаге да се тако понаша у будућности и да вољу турског народа и грађана проведе у дело“, рекао је Вучић у обраћању медијима после седнице Бироа за координацију служби безбедности.

Вучић је рекао да је и јутрос и ноћас разговарао са амбасадором Турске у Србији и да му је пренео закључке владе који су се, рекао је, одмах тицали поштовања владавине права и успостављању демократског поретка.

Такође, предложио је формирање заједничких тимова полиције и војске за очување граница Србије.Он је истакао да је то закључак са седнице безбедносних служби и да ће тај предлог бити прослеђен председнику Србије Томиславу Николићу.