Прочитај ми чланак

Вучић једно говори на CNN-у, друго на Хепију: Смршао сам бар килограм

0

Реакцију тужилаштва практично је јуче најавио председник Србије. Он је на један начин презентовао ситуацију после оружаног сукоба у Бањској на америчком ЦНН-у, а потпуно другачије у интервјуу на телевизији Хепи. Изостало је, међутим, много одговора, између осталог и како је група Милана Радоичића ушла на Косово и како се одатле повукла, ако знамо да су недавно косовски полицијаци ухапшени чим су закорачили на територију централне Србије.

Напето и не толико конкретно разговарао је Вучић са новинарком Кристијан Аманпур. Разговор са Миломиром Марићем био је растерећен и опуштен, а чак се приметио и умор након CNN-а, који председник није крио.

„Не требају нам никакви ратови и сукоби са НАТО, напротив, ми желимо да имамо веће присуство КФОР-а, посебно на северу Косова“, рекао је Вучић за CNN.

Након тога је на Хепију упозорио да ако „такозвана међународна заједница“ дозволи „наставак терора“, људи ће „кренути да пакују ствари на камионе, тракторе и аутобусе“.

Иностраној јавности стигла је порука да ће Тужилаштво у Србији радити свој посао, док јој домаћој сервирано чувено „па шта“ – „морало је негде експлодирати“.

„Србија ће наравно позвати на одговорност све људе који су починили кривична дела а нађу се на нашој територији. Он је доступан и на нашој територији и тужилаштво ће урадити свој посао“, рекао је председник Србије Кристијани Аманпур.

Међутим, код Марића је рекао да је „једини проблем за њих што ја нећу да учествујем у хајци против српских момака, то они нису урадили зато што су зли и зато што су терористи, већ зато што је дотерало цара до дувара“.

И док је за CNN Вучић, објашњавајући да ли подржава реторику Новака Ђоковића када исписује Косово је срце Србије, рекао да политичари морају бити прагматични, на Хепи телевизији ту прагматичност је показао релативизацијом сукоба у Бањској.

„Верујем да је Новак Ђоковић то говорио из срца, 99 посто људи у Србији у то верује, а ми политичари морамо бити прагматични рационални, то значли да морамо да пронађемо решења преговорима“, рекао је Вучић на CNN-у.

А на Хепију: „Ти полицајци су добили налог да погледају и уклоне барикаду коју су постављали да лакше прођу ка кућама и поделе део наоружања, да би могли да се одупру Куртијевом терору, не тврдим да сам 100 посто у праву, међутим он је наишао на експлозив један је рањен један повређен био је и трећи и тако је све кренуло“.

Шта је било теже – сам председник је проценио, и то на основу своје тежине.

„Пре него што смо ушли, рекао си да си изгубио два килограма у том интервјуу велики стрес“, рекао је Марић.

„Килограм сигурно, то је добро пошто сам дебео, али треба концетрација као пилоту кад уђе у формулу један“, одговорио је на то Вучић…