Прочитај ми чланак

Вучић добио похвалу од Себастијана Курца: Браво за реформе, ускоро ћете осетити…

0

 Београд -- Отварање поглавља 23 и 24 је велико признање за храбре реформе Србије под премијером Александром Вучићем, каже шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц.

kurc

„Ова два поглавља се тичу оснаживања правне државе и због тога су од посебног значаја. Фер, независно и ефективно правосуђе је важна основа демократског друштва и за функционишућу привреду. Више правне сигурности и ефикасни судови су свакако у интересу грађана Србије, као и инвеститора“, подвукао је Курц у изјави Тањугу.

Аустријски министар наглашава да реформе, које се спроводе током приступног процеса, представљају важан допринос даљој модернизацији Србије и напретку земље.

„Влада Србије под премијером Вучићем је већ доказала да је спремна на потребне реформе“, истакао је шеф аустријске дипломатије.

Реформе везане за ова два поглавља требало би, према његовим речима, да, између осталог, допринесу борби против корупције и организованог криминала, јачању поверења грађана у државу и стварању бољег привредног окружења.

Он је изразио наду да ће грађани Србије ускоро моћи да осете позитивне промене у свакодневном животу.

Приступни процес, како подвлачи, треба пре свега да донесе бенефите грађанима. Упитан који су највећи изазови у поглављима 23 и 24 Курц је казао да би следећи извештај Европске комисије о земљама региона, на то требало да да одговоре.

„Уверен сам да ће Србија предстојеће изазове, као и до сада, брзо савладати“, закључио је Курц.