Прочитај ми чланак

Врхунац болести: „Вучић је као краљ Драгутин, да му будете захвални“

0

Министар без портфеља у Влади Србије Ђорђе Милићевић, задужен за односе с дијаспором, изјавио је данас у Ариљу да би грађани требало да буду захвални председнику Србије Александру Вучићу исто као краљу Драгутину који је пре осам векова подигао у тој општини цркву посвећену Светом Ахи.

„Као што краљу Драгутину дугујемо захвалност за овај прелепи храм, тако данас велику захвалност дугујемо нашем председнику Александру Вучићу због свега што чини у одбрани наших државних и националних интереса“, изјавио је Милићевић на прослави Дана општине Ариље, саопштено је из његовог кабинета.

Милићевић је поручио грађанима Ариља да могу да буду поносни на своје порекло с обзиром на то да у свом месту имају цркву која је „старија од Америке, али и од већине земаља чланица данашње Европске уније“.

„Сви ми Срби, припадници смо једног поносног и слободарског народа и грађани једне од ретких слободних и суверених земаља у данашњој Европи“, истакао је Милићевић.

Министар се сагласио са председником Општине Предрагом Масларом који је истакао у говору да Срби нису геноцидан народ.

„Никакве срамне резолуције изгласане под стравичним притиском западних сила неће на нас ставити жиг злочинаца, нити ће угушити наш слободарски и државотворни дух“, поручио је министар.