Прочитај ми чланак

Видовданско дивљање албанских сепаратиста код Бујановца

0

У албанском селу Доброшин код Бујановца рано јутрос се догодио нови шиптарски терористички напад на пункт мултиетничке полиције, са територије Косова и Метохије, у којем је један полицајац лакше повређен, изјавио је Танјугу портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић.

Напад је извршен јутрос у 4.20 сати у селу Доброшин, које се налази 16 километара западо од Бујановца, казао је он. „У овом, другом по реду терористичком нападу на полицијски пункт у селу Доброшин, на административној линији са Косметом, лакше повреде задобио је полицајац из Бујановца Бранислав Марковић, коме је један пројектил окрзнуо леђа“, изјавио је Стаменковић.

Он је додао да су и овога пута, као и 17. маја, један или више терориста са територије Косова и Метохије, извршили рафални напад на објект полиције у коме су се тада налазила четири полицајца.

Стаменковић је рекао да у овом тренутку не може да да било какве друге податке с обзиром да су полицијски експерти за претрагу терена већ на месту напада.

У Доброшину је и Нада Човић, истражни судија, потврђено је Тањугу у Вишем суду у Врању. Село Доброшин, у коме има око 150 домаћинстава и 740 становника, познато је по томе што је ту почетком јануара 2000. године, створена шиптарска терористичка организација, такозвана Ослободилачка војска Прешева, Медвеђе и Бујановца, која је починила низ злочина у овом делу Србије.