Прочитај ми чланак

Штанд и разглас СНС-а у центру Врања усред изборне тишине, избио и инцидент

0

Првог дана изборне тишине, у центру Врања, на шеталишту у главној улици, репортер Слободне речи затекао је штанд Српске напредне странке (СНС), праћен појачаном музиком са разгласа.

Док је био у близини, један од пролазника је добацио окупљенима да крше изборну тишину и питао „како их није срамота“, а уследио је мањи инцидент. На снимку се види како он и једна од окупљених жена имају вербални сукоб, који прераста у физички, тачније, њих двоје се вуку, пише Слободна реч.

Фото: Принтскрин

Подсећамо, изборна тишина пред парламентарне, локалне и покрајинске изборе почела је у поноћ и трајаће до затварања бирачких места у недељу, 17. децембра. Током изборне тишине забрањена је политичка пропаганда, на јавним местима и у медијима.

Забрањено је промовисати изборне листе и позивати бираче да гласају за одређену опцију, као и представљање кандидата и изборних програма на скуповима, штандовима, у медијима и слично.

Због кршења изборне тишине, у овом случају СНС, кажњава се новчаном казном од 100.000 до 600.000 динара, док су за појединце прописане новчане казне од 10.000 до 40.000 динара.

До тренутка објављивања вести, није било реакција надлежних у Врању због овог случаја.