Прочитај ми чланак

Вучићевско мешетарење: После бламаже са Мађарима у Врању, на ред дошли Буњевци!

0

Још увек није утихнула бламажа Врањанаца из 2020. године, када је у Врању мађарска листа освојила 1265 гласова. Још увек се цела Србија спрда са Врањанцима – Мађарима, а ево поново нам се дешава слична, ако не и већа брука.

Наиме, Републичка изборна комисија вратила је на проверу 2777 потписа за буњевачку мањинску листу под именом ДОСТА! ЕВРОПСКИ ПУТ оверених од стране Градске управе Врање, као и 2000 потписа за руско – грчку мањинску листу под називом РУСКИ МАЊИНСКИ САВЕЗ – ПАВЛЕ БИХАЛИ ГАВРИН, ДР ХРИСТОС АЛЕКСОПУЛОС, такође оверених у Градској управи Врање.

Да се не ради о љубави Врањанаца према Буњевцима, Русима и Грцима, као што се није ни ономад радило о љубави према Мађарима, потврдио је одговор Начелника Градске управе Душана Аритоновића Републичкој Изборној Комисији у којем он каже да “у књигама овере Градске управе Врање не постоји ниједан упис овере потписа бирача за наведену Изборну листу. – Самим тим, у Градској управи Врање се не налазе примерци оверених изјава бирача за наведене Изборне листе.”
И ту ће се свака даља прича вероватно завршити, иако би по свакој логици тек требало да почне.

Зашто? Републичкој Изборној Комисији достављени су потписи са печатом Градске управе Врање и потписом оверивача. Или је неко фалсификовао печат и потпис, или је неко у Врању злоупотребио печат и оверио потписе без завођења у књиге. У оба случаја почињено је озбиљно кривично дело, и у оба случаја је неко неовлашћено користио личне податке грађана Врања. Начелник Градске управе Душан Аритоновић одговорио је да у књигама нема уписаних потписа, и вратио се обавезама у кампањи своје странке, као да га је неко питао има ли у Врању где да се купе јефтини чварци и кавурма, а не да ли је неко од његових службеника из Градске управе починио озбиљно кривично дело.

Не само да је неопходно утврдити шта се овде тачно десило у интересу поштовања закона, већ би се морало приступити и провери веродостојности потписа и других листа који су оверени у Градској управи Врање.
Позивамо Начелника градске управе Врање Душана Аритоновића, да утврди на који начин су потписи за спорне листе оверени печатом из Врања, како би се утврдио починилац и позвао на одговорност, јер се потенцијално ради о лицу које је директно њему одговорно.

Ћутање и нечињење г. Аритоновића могло би се протумачити једино тиме да је он са целом причом био упознат, и да покушава да заташка цео случај.

Уколико до реакције Начелника не дође, Српски покрет Двери обавестиће тужилаштво о неправилности на листама и иницирати поступак против одговорних из Градске управе града Врања. Овде се не ради само о неком ситном покушају изборних малверзација, које су постале заштитни знак режима Александра Вучића и Српске напредне Странке, већ о озбиљним кривичним делима која угрожавају безбедност и заштиту података грађана Врања и бацају љагу на цео град Врање и све његове грађане.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима Српски покрет Двери и Српска странка Заветници учествују на изборној листи „Национално окупљање – државотворна снага”, под редним бројем 4.